Acest exemplu de design interior industrial pentru o cafenea mica vine din Istanbul, Turcia, iar de proiect s-a ocupat echipa de la Halukar Architecture/ Mimarlik.

Ca sa fim intrutotul precisi, e vorba de un spatiu mai complex, cu cafenea, librarie, workshop, un 3-in-1 care trebuia integrat cat mai eficient in cei 80 de metri patrati dispusi pe doua niveluri.

Evident, fiecare centimetru patrat de spatiu trebuia exploatat la maxim, iar de aceasta sarcina arhitectii s-au achitat cu brio. Cartile, pentru ca vanzarea lor e activitatea principala a magazinului, au fost asezate in punctul cel mai vizibil, anume pe peretele comun parter-etaj:

Design interior industrial pentru o cafenea micaPe unde s-a putut, au aparut bancute si canapele confortabile, la care vizitatorii si, ideal, cumparatorii sa se aseze si sa savureze o bautura de la bar.

Nota de industrial e discreta si totusi isi face simtita prezenta mai mult decat celelalte elemente de design: teava albastra strabate spatiul cafenelei si devine leit-motivul localului. Ii da culoare – la propriu, il face special si il separa de tot ce-ati mai vazut pana acum. Interventia e pe cat de simpla, pe atat de eficienta, plus ca in anumite puncte, lucrurile devin extrem de interesante: vezi masutele de cafea cu picior din aceeasi teava albastra sau capatele de sus ale conductei, ce se transforma pe alocuri in surse de iluminat.

Designul e curat, eficient si, de ce sa n-o spunem, delicios de atragator.
Design interior industrial pentru o cafenea mica Design interior industrial pentru o cafenea mica Design interior industrial pentru o cafenea mica Design interior industrial pentru o cafenea mica Design interior industrial pentru o cafenea micaDesign interior industrial pentru o cafenea mica

foto