Despre lemn nu prea am scris, si cu atat mai putin despre design interior cu mult lemn. Insa o facem acum, pentru ca am gasit doua pretexte numai bune de privit si admirat. Cele doua luate ca exemplu sunt din California, SUA, respectiv din Australia.

Ce ne-a placut la ele: ca s-a folosit mult lemn la amenajarea lor – vorbind de finisaje, nu de materiale -, dar cu toate acestea rezultatul final e curat, elegant, contemporan. Cumva, designerii au reusit sa echilibreze „densitatea” vizuala a lemnului cu un minimalism al celorlalte elemente care compun spatiul.

In cazul primei case, vorba de o reamenajare a unei locuinte construite in perioada modernista, iar de proiect s-a ocupat echipa de la Studio Schicketanz.

Influenta mid century modern e vizibila in culorile alese – nuantele lemnoase calde – si in cele cateva piese de mobilier cu adevarat remarcabile si care reusesc sa surpinda succint esenta curentului respectiv.

Design interior cu mult lemnDesign interior cu mult lemnDesign interior cu mult lemnDesign interior cu mult lemn

 

Cea de-a doua casa, Double Bay House din Sydney, se afla, asa cum sugereaza numele, langa un golf a carui frumusete umple in fiecare zi ferestrele sale generoase. Apropo de vederi spectaculoase abil exploatate de designeri, un detaliu care nu e vizibil din poze: ca sa profite la maxim de privelistea asupra golfului, livingul si bucataria au fost asezate la etaj, iar dormitoarele la parter. Adica invers fata de cum se procedeaza in mod obisnuit. In acest fel, cei ai casei se bucura mai des si mai consistent de golful din fata casei. Cel putin vizual.

De proiect s-a ocupat echipa TKD Architects.

Design interior cu mult lemnDesign interior cu mult lemnDesign interior cu mult lemnDesign interior cu mult lemnDesign interior cu mult lemnDesign interior cu mult lemn

foto: 1, 2