Ce-i drept, despre amenajari interioare cu canapele am mai vorbit si cu alte ocazii, am trecut pe rand de la mobila neagra la cea alba, am vazut fel de fel de decoruri actuale, unele mai moderne, altele mai retro. In sfarsit, ceea ce vrem sa spunem aici e ca nu sustinem innoirea mobilei cu fiecare nou sezon.

Amenajari interioare de milioane poti obtine si folosind mobila veche a bunicii – am aratat aici cateva exemple. Fiecare obiect cu farmecul sau, iar fiecare individ cu gusturile proprii – care gusturi evident ca nu se discuta!

Dar daca e sa vorbim de trenduri, forme si culori noi in lumea amenajarilor interioare, atunci trebuie sa trecem in revista si ce se mai poarta, ce s-a mai schimbat si cum mai arata decorurile la sfarsit de 2012 si inceput de 2013. Asa ca vorbim aici de canapele noi-noute si decoruri asemenea – fiecare e liber sa aleaga ce-i place dintr-una sau din alta.

Important de retinut: frumusetea e, pana la urma, in ochii celui care priveste. Asa ca nu moda dicteaza ce e frumos, ci propriile gusturi te ghideaza in alegeri. In sfarsit, gata cu vorbaria, sa vedem exemple concrete!

Dungi – n-au lipsit niciodata din decorurile moderne, asa ca putem spune despre ele ca sunt mereu in voga. In amenajarea de mai jos, un designer s-a gandit sa sublinieze nobletea unui decor cu dungi suprapunandu-le pe un fundal placat in foita de aur – vezi peretele auriu.

Iata cum poate fi creat un decor sofisticat folosind subtilitati de expresie. Restul elementelor care compun scena vorbesc si ele acelasi limbaj: eleganta, aristocratie, afisate insa discret. E o arta sa le poti exprima intr-o maniera lipsita de agresivitate, fara opulenta si folosind doar 2-3 elemente bine alese.

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Trecem la decoruri mai accesibile si mai lejere: canapelele joase, fara suport la vedere (sau, mai simplu, fara picioare), sugereaza relaxare si sunt folosite pentru a crea decoruri ceva mai destinse. Nu e neaparat necesar ca si anturajul sa fie amenajat la fel – se pot construi contraste interesante integrand elemente foarte diferite in acelasi spatiu.

Amenajari interioare

Dovada: contraste in aceeasi camera. Ornamentatia grea a peretilor, in opozitie cu designul simplu al canapelei joase. Decorul e 100% contemporan, iar atmosfera generala creata astfel e una de relaxare, jovialitate si tinerete:

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Canapea in stil clasic, cu design elegant: merge bine cu decorurile cuminti. Mai jos, o amenajare in culori neutre si o nota generala de calm:

Amenajari interioare

Canapeaua extensibila – extensiv extensibila, ar mai trebui sa adaugam. De obicei, acest model de canapea vine cu numeroase functii si optiuni fata de una normala. Se pot rabata manerele, spatarele, sezuturile etc. O mica masinarie deghizata in canapea!

Amenajari interioare

Din nou, otomanul fara picioare asezat intr-un decor contemporan:

Amenajari interioare

Ceva clasic si sobru:

Amenajari interioare

100% contemporan: canapeaua cu forme organice, culoare tipatoare si design ergonomic.

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Culoarea, nu numai forma, poate stabili perioada careia apartine un obiect. Valabil si in cazul canapelei de mai jos – desi nu trebuie trecut cu vederea nici designul:

Amenajari interioare

Cum spuneam si la inceputul articolului, modernitatea unei amenajari nu e data neaparat de gradul de noutate al obiectelor care o compun. Detaliile si maniera de asamblare a decorului conteaza cel putin la fel de mult – daca nu chiar mult mai mult. Mai jos exemple:

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Amenajari interioare

foto