Nu e suficient sa vrei amenajari interioare colorate – trebuie sa fie si potrivite. Cu alte cuvinte,  trebuie sa tii cont de dimensiunea spatiului, de tipul locuintei, de functionalitatea fiecarei camere, de impresia generala pe care vrei s-o lase acel spatiu celor care-l viziteaza sau locuiesc.

Si luam drept exemplu acest apartament din Londra, amenajat senzational, care reuseste sa transmita o nota de exclusivism relaxata, fireasca.

S-au folosit o multime de culori si stiluri de decorare, materiale diverse, texturi si modele care par sa nu aiba nimic in comun, dar care reusesc sa creeze o atmosfera inspirata si extrem de calda.

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Schemele cromatice folosite sunt destul de simple: perechi de complementare pentru spatiile de zi si culori pastelate pentru camerele de dormit. Nimic nou, pana acum, sau, in orice caz, nimic revolutionar, nemaiintalnit, senzational. Cu toate acestea, rezultatul final e unul cuceritor: camerele inspira prospetime, naturalete si o eleganta relaxata.

La impresiile de mai sus contribuie si materialele folosite: de la suprafetele perfect slefuite si tehnologizate, pana la cele texturate, brute sau doar in mica masura prelucrate. Combinarea lor aduce camerelor contrastele de care e nevoie pentru crearea unor spatii cat mai personale, cat mai calde si mai nepretentioase.

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Un alt contrast creator de impresii vizuale puternice: nou si vechi in acelasi cadru. Designerul a stiut sa combine perfect elementele noi cu cele vechi, fie ca e vorba de piese de mobilier, mici obiecte decorative, materiale sau modele, linii de proiectare. In acest fel, spatiul capata personalitate si reflecta o viziune foarte personala asupra spatiului locuit.

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Amenajari interioare

Spuneam mai sus ca amenajarea e de o eleganta relaxata, fireasca. Elementele de decor au fost alese astfel incat sa se completeze reciproc pentru a crea un decor unitar, natural si foarte personal. Lipseste de aici senzatia pe care ti-o dau unele interioare, ca au fost asamblate milimetric, cu rigla-n mana, cu o precizie matematica. In schimb, aici domina armoniile firesti intre elemente, de la culori si pana la texturi, materiale, forme.

Asimetriile si nepotrivirile sunt folosite tocmai pentru contrastele pe care acestea le creeaza cu restul – si, pe buna dreptate, mai avem nevoie si  de imperfectiuni, si de muchii neslefuite, si de suprafete cu defecte. Nu?

Amenajari interioare

Amenajari interioare

 

foto