Vorbim despre design interior eclectic pentru un hotel de lux, ceea ce nu e un lucru prea  comun. Hotelul tipic arata …tipic! Adica avand un stil de amenajare care a intrat deja in banalitate. Decoruri neutre, camere impersonale – in fond, cam asta e ideea: se ofera un loc de dormit, nu o casa cu personalitate proprie si in niciun caz un camin.

Ei bine, in cazul de fata, lucrurile nu stau deloc asa. Vila Extramuros ofera ceea ce alte hoteluri evita cu eleganta sa dea clientilor: diversitate. E un hotel exclusivist, asezat in mica localitate numitaArraiolos,  provincia portugheza Alentejo si la nord de orasul Evora. Cadrul este mirific: natura cat vezi cu ochii – si nu ne referim doar la peisaje!

Design interior eclectic

Cam asa arata vila din exterior: o arhitectura a deschiderilor ample, a spatiilor goale. Cumva in antiteza cu ce urmeaza sa vedem inauntru. Contrastul insa e binevenit, atat cand e pus in relatie cu interiorul, cat si atunci cand e pus in relatie cu imprejurimile, cu cadrul din care face parte.

In orice caz, privita din afara, vila nici nu da de banuit ca ar ascunde o bogatie impresionanta de forme, obiecte de toate felurile, explozie de culori la interior!

Design interior eclectic

De aici se poate admira privelistea:


Design interior eclecticDespre stilul de amenajare eclectic folosit aici se pot spune multe, desi mult mai bine vorbesc despre el pozele.

In principiu, designul interior eclectic presupune un mix de influente din diverse stiluri si perioade. Ce rezulta sunt decoruri mai mult sau mai putin coerente, amestecuri de culori, forme, materiale aduse intr-un cadru care, in cel mai fericit caz, iti da senzatia de „haos ordonat”.

Stilul eclectic iubeste obiectele.

Design interior eclectic Design interior eclectic Design interior eclectic Design interior eclectic Design interior eclectic Design interior eclectic Design interior eclectic Design interior eclectic

foto