La amenajarea bucatariei, cele mai folosite culori sunt albul si nuantele de lemn, mai inchise sau mai deschise. E adevarat ca acestea sunt alegeri cu care nu dai gres niciodata: bucatariile albe sau in culori lemnoase arata bine, sunt elegante si moderne. Totusi, nici bucatariile colorate nu sunt mai prejos – iar daca talentului de bucatar al proprietarului i se adauga si un talen de a combina culorile, cu atat mai bine.

In cele ce urmeaza trecem in revista cateva sugestii de design interior pentru bucatarii folosind culori diverse. Daca vrei o bucatarie vesela, deosebita, nu e nevoie sa folosesti toate culorile si nici nu risti sa obtii o camera care sa arate ca o sorcova. Efecte maxime obtii combinand inteligent 2-3 culori.

In amenajarea de mai jos, zonele albastre sunt suficient de intinse pentru a crea puncte colorate care inveselesc camera. Albul de la corpurile inferioare si de la insula de bucatarie e folosit pentru a sublinia contrastul dintre cele doua culori: albastru si maro.

Un exemplu extrem de reusit de insertie a culorilor intr-un design rece e suprafata vitrata, care constituie punctul de interes si zona cea mai spectaculoasa a camerei:

Amenajarea bucatariei

Bucatarie colorata nu inseamna mobila colorata – nu neaparat. In amenajarea de mai jos, diferite obiecte colorate plasate pe suprafetele albe reusesc sa invioreze camera si sa ii sublinieze detaliile de design.

Amenajarea bucatariei

O combinatie care nu da gres niciodata: galben si negru:

Amenajarea bucatariei

Amenajarea unei bucatarii mici folosind jocul culorilor:

Amenajarea bucatariei

Bucatarie moderna amenajata in culori puternice: negru, verde deschis si gri:

Amenajarea bucatariei

Evident, din lista nu putea lipsi o bucatarie amenajata in culorile curcubeului. Fiecare culoare este scoasa in evidenta prin inserarea zonelor albe care le separa. Simplitatea mobilierului e compensata astfel prin folosirea unor usi in culori puternice, ordonate astfel incat sa creeze efecte vizuale maxime:

Amenajarea bucatariei

O combinatie extravaganta cu mov, galben si maro:

Amenajarea bucatariei

Chiar daca s-au folosit culori in nuante inchise, amenajarea inspira caldura – acest lucru se datoreaza inserarii zonelor de crem si folosirii sticlei la o parte din corpurile de mobilier. In acest fel, mobila nu pare incarcata si amenajarea capata eleganta.

Amenajarea bucatariei

Un design futurist si o combinatie puternica de culori:

Amenajarea bucatariei
Amenajarea bucatariei

Inca o combinatie castigatoare: alb, rosu si negru. Alternarea zonelor rosii si negre, plus predominanta albului creeaza echilibru vizual si  fac din aceasta amenajare un bun exemplu de combinare inteligenta a culorilor:

Amenajarea bucatariei

Pentru cei mai romantici, o bucatarie amenajata in culori pastel:

Amenajarea bucatariei

foto: 1, 2, 3.