Casa modulara este un ansamblu construit din elemente structurale impartite in module de baza si anexe sau module de extindere. In general, casele modulare sunt usor de ridicat, economice si eficiente din punct de vedere al costurilor asociate. Materialele de constructie folosite de regula la casele modulare sunt lemnul, otelul, panourile din prefabricate.

Casa modulara din lemn de care vorbim astazi a fost construita intr-o zona muntoasa, cu scopul de a servi drept locuinta sezoniera sau casa de vacanta.

Ca materiale de constructie, s-au folosit materiale reciclabile, sticla si prefabricate din lemn. Poate fi usor demontata si transportata intr-o alta locatie, gratie structurii versatile care permite asamblarea si dezasamblarea fara prea mari eforturi.

Casa modulara
Casa modulara
Casa modulara

Pentru a oferi stabilitate constructiei, casa a fost asezata pe un soclu imbracat in lemn. Acesta serveste si ca izolator termic si impiedica infiltrarea apei in structura.

Un alt strat izolator e format de scheletul exterior al casei, din lemn curbat, care acopera toate cele patru fatade. Acesta creeaza un invelis protector contra vanturilor puternice din zona si confera stabilitate cladirii. Evident, structura exterioara curbata are si un rol estetic deloc de neglijat.

Casa modulara
Casa modulara
Casa modulara

Inclusiv elementele de design interior au fost proiectate pentru a fi usor de asamblat si de dezasamblat, crescand gradul de functionalitate al casei.

Casa modulara
Design interior
Arhitectura modulara
Arhitectura modulara

Evident, si pentru interioare s-a urmarit acelasi grad inalt de functionalitate, iar spatiul restrans a impus in acest caz folosirea unor corpuri de mobilier cu functiuni multiple. Patul cu sertare incluse este un asemenea exemplu.

Pe de alta parte, functionalitatea crescuta nu a compromis in niciun fel partea estetica. Din contra, s-a acordat o deosebita atentie modului in care elementele de la interior sunt contectate intre ele pentru a forma un ansamblu intim si elegant in simplitatea sa. Rezultatul este un amestec reusit de design practic si estetic.

Casa modulara
Casa modulara