In mod ideal, casa moderna ar trebui sa inglobeze elemente ale arhitecturii contemporane, respectand in acelasi timp mediul si considerentele ce tin de ecologie.

Nu pentru ca „asa e la moda”, ci pentru ca inovatiile din domeniu sunt prea bune pentru a nu fi folosite la constructia casei. O casa ecologica inseamna, printre altele, si autonomie crescuta: nu mai depinzi atat de tare de retelele publice de curent, apa, canalizare. Iar asta duce, in timp, la scaderea cheltuielilor cu utilitatile.

Casa moderna
Casa moderna
Casa moderna

Casa de care vorbim a fost construita intr-un peisaj pe cat de spectaculos, pe atat de neprietenos. Cel putin in aparenta neprietenos. Arhitectii de la Carver + Schicketanz care s-au ocupat de proiect au gasit o solutie de a insera aceasta constructie in peisajul arid, fara a  face compromisuri in ce priveste confortul. Casa e perfect integrata in peisaj, face uz de toate tehnologiile moderne si ofera tot confortul de care are nevoie o familie traind in secolul XXI.

Casa moderna
Casa moderna

La prima vedere, constructia pare asezata in  mijlocul pustietatii. Nimic mai departe de adevar. Casa face parte dintr-o localitate si are vecini de jur-imprejur. Ba chiar se afla intr-o mica zona joasa, fapt care ar fi trebui s-o expuna privirilor curioase ale vecinilor aflati la altitudine ceva mai mare. Arhitectii, insa, au proiectat un perete artificial care sa ascunda o parte din constructie, astfel incat locatarii sa poata profita din plin de intimitatea propriei locuinte.

In plus, acoperisul verde prelungeste terenul natural si urmeaza pantele sinuoase ale acestuia, rezultatul fiind o casa care pare ca se ridica din pamant si completeaza armonios peisajul din jur.

Casa moderna
Casa moderna
Design interior living modern

 

Pentru ca tot am vorbit de ecologie, trebuie mentionate elementele care fac din aceasta constructie o casa moderna verde. In primul rand, uriasul rezervor de apa, cu capacitate de 19.000 de litri, aduna apa din precipitatii si o stocheaza pentru uz casnic. Rezervorul a fost construit sub nivelul solului, intr-un subsol care mai adaposteste instalatiile de gaze si electrice.

Casa moderna
Casa moderna
Amenajare living modern
Casa moderna

Interioarele sunt ventilate natural printr-un traseu inteligent de fante, ferestre si culoare care permit circulatia aerului si improspatarea acestuia. Astfel, instalatiile de aer conditioant sunt inutile – de fapt, lipsesc cu desavarsire in aceasta casa.

Folosirea pietrei si a lemnului miscoreaza semnificativ amprenta de carbon a casei – inca o bila alba la capitolul ecologie. Materialele provin din zona sau au fost reconditionate din materiale de constructie vechi.

Interioarele sunt luminoase gratie peretilor de sticla, lucru care micsoreaza consumul de energie electrica.

Pentru amenajarile interioare s-au folosit aceleasi materiale ca pentru fatade: piatra, lemn si sticla. Combinate in proportii variabile, acestea dau interioare calde si ambiante relaxante.

Pe scurt: o casa de vis, cu o simplitate plina de farmec si un design inovativ.

Casa moderna
Casa moderna