Trenduri in design interior pentru 2020+

Trecem rapid peste cateva reguli de amenajare pentru bucatarii moderne care te vor ajuta sa-ti proiectezi un spatiu eficient si bine organizat. Apoi vedem care sunt tendintele in materie de design interior pentru bucatarie in 2020.

Regula celor trei la amenajarea bucatariei

Inainte de a concepe planul mobilierului, trebuie sa tii cont de aceste trei elemente: frigider, plita (aragaz), chiuveta. Aici se aplica regula celor trei: trebuie sa fie asezate avand o distanta de maxim 3 metri intre ele, eventual impartite pe cele trei laturi ale bucatariei (daca e cazul) astfel incat sa formeze un triunghi. Ideea e ca in interiorul bucatariei sa te poti misca liber, dar avand in orice moment fiecare din cele trei elemente la indemana.

Bucatarie gri-verzui cu blat maro inchis
Bucatarie gri-verzui

Cat spatiu trebuie sa fie intre chiuveta si plita

Retine ca intre plita si chiuveta ar trebui sa existe un spatiu de minim 30 cm. In acest fel, eviti sa stropesti plita cu apa sau invers: lucruri care sunt gatite sa ajunga in chiuveta.

Design interior bucatare gri inchis elemente metalice cupru
Bucatarie gri antracit cu elemente metalice (arama)

Verde, albastru si vecinii lor, in voga in 2020

Pentru 2020, ne mutam atentia spre albastru si verde. Din punct de vedere cromatic, aceste doua culori vor fi vedetele, insa si verii lor buni vor avea parte de atentie. Gri, turcoaz, bleumarin, oricum ai da-o, ramai tot in zona verde/albastru.

Bucatarie albastru deschis
Bucatarie albastru deschis
Bucatarie turcoaz cu insula
Bucatarie turcoaz

Stilul Shaker la putere

Chiar daca stilul shaker nu s-a demodat, de fapt, niciodata, acum pare mai prezent ca oricand. Asta nu inseamna ca zilele minimalismului s-au dus. Doar ca acum isi imparte locul cu mai veselul shaker.

Reguli de amenajare pentru bucatarii moderne shaker crem
Bucatarie stil shaker
bucatarie shaker gri deschis
Bucatarie shaker gri deschis

Elemente metalice la vedere

Metalul isi traieste zilele lui de glorie, design-istic vorbind, si trendul va continua si in 2020. Doar ca preferinta pentru metalele aurii si aramii se mai domoleste putin. Folosim cupru& co. in cantitati mai mici, mai degraba ca accente, in detalii care nu sar neaparat in ochi la prima vedere. Probabil ca pe masura ce apune cuprul si auriul, metalul va fi preferat tot mai mult in forma lui bruta sau slefuita in diferite grade. Vom vedea.

Design interior bucatarie gri inchis cu elemente metalice aurii si chiuveta aurie
Bucatarie cu elemente metalice aurii
Bucatarie verde cu elemente metalice discrete
Bucatarie cu elemente metalice discrete

Depozitare deschisa

Cine are spatiu suficient de mare, poate opta pentru depozitare deschisa. Nu din ratiuni practice, ci estetice, depozitarea deschisa continua sa urce in trenduri. Pentru bucatarii mici, deficitare la capitolul depozitare, corpurile cu usi raman totusi alegerea cea mai inteleapta.

Bucatarie verde cu depozitare deschisa
Bucatarie verde cu depozitare deschisa

Fara usi cu sticla

Usile cu sticla dispar in 2020. Preferinta e pentru usi pline sau pentru depozitare deschisa.

Reguli pentru amenajare bucatarie verde deschis
Bucatarie verde deschis
Bucatarie gri verde
Bucatarie gri-verzui

Culori vii si indraznete

Culorile vii, indraznete si neobisnuite sunt in trend in 2020. Vedeti mai jos un exemplu al unei mari si celebre firme de mobila, care a pariat pe mov si verde, o combinatie curajoasa:

Reguli pentru amenajare bucatarie mov si turcoaz
Bucatarie mov si turcoaz

foto: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7