Amenajarea dormitorului modern incepe cu alegerea culorilor si a mobilierului si se termina cu combinarea texturilor si a formelor.

Cu alte cuvinte: ca sa obtii o amenajare cu adevarat moderna, trebuie sa acorzi atentie fiecarui detaliu, de la tipul de material folosit pentru mobila, pana la textura ornamentelor pentru pat. In designul interior contemporan, toate elementele care compun un decor contribuie la crearea acelei senzatii de bunastare pe care ne-o imprima o amenajare bine facuta. Atentia la detalii si preocuparea pentru calitate se vor traduce, in final, in amenajari de nota 10.

Amenajarea dormitorului modern

Unul din cele mai bune sfaturi pentru a obtine un dormitor in pas cu vremea este: lasa cat mai mult spatiu nemobilat. Asta nu inseamna ca ramai cu o camera mai mult goala decat plina – ci ca iti ramane mai mult spatiu in care sa te misti. In amenajarea de mai sus, ceea ce contribuie in cea mai mare masura la crearea aspectului de contemporaneitate este mixul de culori si forme, mai degraba decat forma mobilei si cantitatea acesteia.

Extrem de interesanta este combinatia de texturi si materiale diferite: lemn, beton apartent, sticla, metal. Spatiul e umplut de culoare – ceea ce e mult mai bine decat daca ar fi fost umplut pana la refuz de piese de mobilier. Amenajarea e indrazneata si curajoasa.

Pentru cei mai conservatori,  o amenajare pentru dormitor modern care nu foloseste principiile minimalismului, dar combina in mod ingenios forme si culori pentru crearea unei ambiante in ton cu moda:

Amenajarea dormitorului modern

Abordarea de mai sus e indrazneata, chiar daca anumite elemente de decor apartin mai degraba clasicului. Acesta este un bun exemplu de redecorare cu bani putini a unui dormitor mic.

 

Un stil contemporan de amenajare, folosind culori inchise si arta avangardista. Raceala imprimata de mobila neagra e incalzita prin petele de culoare: tabloul, accesoriile de la pat si micile obiecte de decoratiuni sporesc intimitatea spatiului:

Amenajarea dormitorului modern

Pentru amenajarea de mai jos, orice mobila in plus e  de prisos. Patul in sine e suficient de spectaculos pentru a suplini absenta altor elemente de decor. De observat cum formele curbe din designul patului mai „indulcesc” rigiditatea imprimata de liniile verticale de la ferestre si de la pereti:

Amenajarea dormitorului modern

Un dormitor clasic sau un clasic reinterpetat in cheie moderna? Sau ambele? In amenajarea de mai jos, tapetul creativ, lipsa covoarelor si a perdelelor, dar si designul indraznet al lampilor aduc acest design mai aproape de modernism:

Amenajarea dormitorului modern

Pentru dormitoarele de la mansarda, eforturile de amenajare sunt minime. Cu lumina zenitala care coboara din acoperis, nici nu mai ai nevoie de prea multe artificii de design in camera:

Amenajarea dormitorului modern

Un design pe cat de simplu, pe atat de eficient si estetic pentru un dormitor mic. Schema cromatica de baza combina doua culori reci: albastru si gri. Dar petele de culoare rosii sunt suficiente pentru a lumina si a incalzi spatiul, fara a incarca designul minimalist.

Amenajarea dormitorului modern

Modern poate insemna indraznet. Ca in amenajarea de mai jos, unde formele curbe au fost alaturate formelor drepte, iar texturi diferite au fost aduse laolalta. Departe de a crea haos, aceste combinatii se aliniaza intr-o armonie simpla si eleganta. Asa cum am spus mai sus, in amenajarile interioare moderne, amestecurile de texturi, culori si forme nu numai ca sunt permise, dar sunt recomandate!

Amenajarea dormitorului modern

Culorile aprinse creeaza efecte puternice:

Amenajarea dormitorului modern

Amenajarea dormitorului modern

Amenajarea dormitorului modern

Amenajarea dormitorului modern

foto: 1, 2, 3, 4, 5