In ultima vreme tot dam peste exemple de design scandinav, ultimul dintre ele fiind un apartament din Taiwan de care s-a ocupat firma de arhitectura Nordico.

Si ca sa fim cu totul sinceri, ne place atat de mult designul interior cu influente scandinave, incat am folosit stilul la unul din apartamentele decorate de noi.

Sub forma unui open space generos, apartamentul e decorat intr-un stil scandinav indulcit pe ici, pe colo, de accente de culoare, imprumutand putin si din „meniul” local, din arta si cultura asiatica. Ceea ce e bine, pana la urma.

Fara a fi sarac in detalii sau in mici obiecte decorative de efect, apartamentul e totusi foarte bine pus la punct, in sensul ca fiecare spatiu e precis delimitat dupa functionalitate, dar intr-o maniera mai putin riguroasa decat in amenajarile japoneze, de exemplu – pentru ca tot suntem la capitolul Asia.

Nici culorile folosite nu sunt cele pe care ne-am obisnuit sa le vedem in decorurile scandinave pure: pasteluri, nuante de gri, palete de alb si crem. Aici tusa de culoare e mai puternica si mai sobra – tonuri inchise, reci, doar ici colo insule de galben si rosu, culori calde.

Una peste alta, amenajarea ne place pentru ca transpune fericit maniera asiatica peste nostalgia scandinava – adica sobru si precis peste visator si comod. Nu chiar contrarii reunite, dar pe-acolo.

Livingul open space e impartit in doua zone: una de divertisment/social, cu canapeaua in centru, si cealalta de lucru, cu doua birouri asezate cuminte unul langa celalalt. Adiacent, bucataria open space.

Design scandinav

Cateva detalii de design imping atmosfera spre industrial: corpurile de ilumnat pe sina, lampile cu detalii metalice, micul corp de mobilier de langa canapea, suspendatul de la bucatarie.

Design scandinav Design scandinav

Zona bucatariei se rupe usor de restul amenajarii si aduce o apropiere de stilul country, mai dulce si mai calduros. A se vedea manerele, profilurile de la mobila, faianta patchwork, scaunele.

Detaliu interesant de design: sunt doua zone de faianta in bucatarie, fiecare cu alt model – patchwork la blatul de lucru, faianta alba, simpla, in model os de peste (herringbone) in dreptul plitei. Interesant. Design scandinav Design scandinav Design scandinav Design scandinav

Atmosfera de seara:
Design scandinavDormitoarele sunt amenajate mai degraba minimalist: Design scandinavDesign scandinavDesign scandinavDesign scandinav Design scandinav

foto