O mostra de design interior inspirat pentru un apartament mare vine de la a:m studio de arquitectura. Apartamentul masoara 110 mp si se afla intr-o cladire pusa la un moment dat pe lista renovarilor. Moment in care au intervenit arhitectii si designerii, ce au transformat spatiosul apartament si i-au dat infatisarea pe care o vedeti mai jos.

Casa e locuita de un artist care, printre altele, a tinut sa-si proiecteze anumite piese de mobilier. Personalitatea sa e prezenta, de fapt, in toate detaliile care compun acest apartament cald si colorat – iar aici trebuie sa recunoastem ca atentia pentru perfectiunea detaliului atinge un nivel inalt.

Cat despre structura apartamentului, aici lucrurile sunt foarte simple. Un living mare, in jurul caruia sunt rotite toate celelalte camere: doua dormitoare, baia, bucataria deschisa.

Datorita suprafetei mari, camera de zi a fost impartita in doua, cu un loc de luat masa si un spatiu de socializare/ relaxare, cu biblioteca si, evident, cu nelipsitele lucrari de arta.

Schema de design interior este simpla: mult alb care creeaza fondul pe care sunt apoi aruncate culorile, precum vopselurile pe panza unui pictor. Din loc in loc, grinzi din beton aparent intrerup irealitatea suprafetelor imaculate. O interventie fericita. Arhitectii vorbesc despre „delicatetea cruda” a betonului – o metafora inspirata, care exprima perfect realitatea nou creata prin alaturarea celor doua suprafete atat de diferite.

Camera de zi cu locul de luat masa si biblioteca in fundal:

Design interior inspirat

Bucataria se deschide spre living si e decorata in acord cu restul casei: aceeasi podea, aceleasi culori pentru mobila.

Design interior inspirat Design interior inspirat

Sufrageria, asa cum se vede din bucatarie. Lipsa usii, in cazul de fata, a fost obligatorie, dat fiind ca bucataria nu are ferestre spre exterior.

Design interior inspirat

Detalii de decor:

Design interior inspirat Design interior inspirat

In stanga, un corp de mobilier care are in primul rand rol functional, desi s-ar crede ca prezenta sa e motivata in primul rand estetic. E vorba de un bar, in care stapanul casei sa-si poata depozita paharele, sticlele etc. Pozitionat in apropierea mesei si in imediata vecinatate a bucatariei, pentru a fi cat mai practic cu putinta.

Design interior inspirat

Mic spatiu de lucru pentru doua persoane:

Design interior inspirat

Zona de relaxare, cu lumini reglabile, fotolii comode, priveliste minunata spre restul casei:

Design interior inspirat Design interior inspirat Design interior inspirat Design interior inspirat

 

foto