Lectia de design interior cu Nexus a ajuns la cea de-a doua si ultima parte. In articolul precedent am vorbit putin despre filosofia Nexus, una din cele mai importante firme de design interior din Australia si din lume. Spuneam ca pentru ei, valoarea unui design se masoara in durabilitatea lui, daca se poate spune asa. Anduranta unui design – capacitatea de a rezista modei, adaptabilitatea la schimbarile culturale, dar si invers: puterea unui design de a modela realitati, perceptii, idei.

De buna seama, abordarea Nexus s-a dovedit eficienta, dovada stand numarul mare de clienti din diverse domenii care solicita serviciile firmei. Si aici ar trebui spus ca o parte din activitatea companiei se concentreaza intr-o directie mai putin cunoscuta: designul de produs.

Printre altele, producatori din diverse domenii apeleaza la Nexus pentru a obtine previziuni: ce culori vor fi in voga in urmatorul an, ce modele, ce trenduri vor dirija preferintele consumatorilor in materie de design de produs. Un simplu ambalaj de ciocolata, sa zicem, are in spate o intreaga poveste – una complicata, ce implica analiza culorilor, comparatia produselor concurente, rationalizarea culorilor si alte chichite pe care nici nu le gandesti.

Ce legatura au toate acestea cu designul de interior? Pentru ca, pana la urma, de aici s-a pornit si s-a ajuns in domenii care par foarte indepartate. Insa nu sunt. Totul se leaga, iar Nexus  a stiut sa speculeze aceasta nevoie a societatii noastre de identitate vizuala.

Cat de mult ne influenteaza vietile munca unor oameni precum cei de la Nexus? Foarte mult. In orice caz, mult mai mult decat s-ar crede la prima vedere. Cum spuneam si mai sus, valoarea unui design, fie el de interior, de produs, de exterior etc., se masoara (mai ales?) in puterea de a influenta. Si am mai putea adauga: in puterea de a alimenta schimbari.

Revenind la design interior: iti dai seama cat de important e, atunci cand locuiesti intr-un spatiu urat. Ceea ce nu e cazul in exemplele de mai jos:

Design interior cu Nexus Design interior cu Nexus Design interior cu Nexus Design interior cu Nexus Design interior cu Nexus Design interior cu Nexus Design interior cu Nexus Design interior cu Nexus

Design interior cu Nexus Design interior cu Nexus Design interior cu Nexus Design interior cu Nexus

foto