La categoria „renovari” nu puteam omite transformarea unei hale dintr-o fosta fabrica de faina intr-o locuinta spatioasa si utilata modern. De fapt, intreaga fabrica a fost renovata intr-o cladire cu apartamente de lux, care s-au vandut anul trecut cu aproximativ 1 milion de dolari fiecare.

Apartamentul despre care vorbim azi masoara aproximativ 200 de metri patrati si a fost decorat intr-un mix de stiluri ce combina influentele industriale cu notele excentrice specifice eclectismului.

Renovari

Renovari

Renovari

Unul din avantajele de a avea casa intr-o fosta hala e ca nu mai trebuie sa spargi pereti si sa schimbi schema originala a casei daca vrei spatii deschise. Din contra, poate fi nevoie sa construiesti altii. Ca in cazul de fata, unde arhiectii au fost nevoiti sa creeze de la zero schema apartamentului.

Evident, avantajul e ca proprietarul poate decide unde sa plaseze fiecare camera, cum sa lege spatiile intre ele. Sau, de ce nu, ce forma sa aiba fiecare camera – pe rotund, de exemplu.

Renovari

Renovari

Renovari

Acestea au fost, de altfel, singurele modificari radicale ce au fost aduse cladirii originale in ce priveste designul de interior. In rest, au fost pastrate pe cat posibil particularitatile constructiei: de la peretii de caramida si la structurile cu beton aparent, care au fost lasate intacte pentru valoarea lor estetica, pana la instalatiile din tavan ce imprima nota de industrial.

Renovari

Renovari

Renovari

Pentru a contrabalansa puternicele note industriale de care am vorbit mai sus, interioarele au fost decorate extravagant, intr-un stil eclectic menit sa incalzeasca si sa invioreze spatiile.

S-a folosit mult lemn in nuante deschise pentru a lumina camerele si pentru a imprima interioarelor caldura unei case adevarate – o necesitate, daca ne gandim ca e vorba de o cladire impersonala, o fabrica. In plus, apar multe pete de culoare care invioreaza atmosfera si aduc personalitate incaperilor.

Intentia nu a fost de a masca complet fosta fabrica. Ar fi fost destul de greu si, in plus, nimeni nu-si dorea sa dea impresia ca e vorba de un apartament obisnuit. Din contra, relicvele fostei hale trebuiau sa transpara ici si colo, iar intregul ansamblu sa fie surpinzator. Ceea ce s-a si reusit intru totul, nu credeti?

Renovari

Renovare

Renovare

Renovare

Renovare

Renovare

Renovare

Renovare

foto