Ideile pentru amenajarea livingului pe care vi le propunem astazi folosesc doar doua culori de baza : alb si rosu. Este o combinatie puternica, eleganta, pentru un design interior modern si stilat.

Pornind de la acest mix de baza, se pot face combinatii reusite de culori asortate la schema principala.

In amenajarea de mai jos s-a folosit o nuanta de rosu cu tenta spre portocaliu, in combinatie cu mobila inchisa si elemente de decor cromate. Podeaua scoate in evidenta covorul de culoare rosie, iar canapeaua imaculata capata mai multa prestanta prin simpla adaugare a unor perne decorative de un rosu aprins.

Amenajarea livingului

Potrivita unei personalitati puternice, aceasta amenajare combina culori tari: rosu, albastru inchis si negru. Portiunile de alb vin sa delimiteze zonele colorate si sa dea impresia de adancime camerei:

Amenajarea livingului

Pentru amenajarea livingurilor mici, aceasta propunere este foarte potrivita. Cele cateva elemente de mobilier au fost alese in culori tari, care se completeaza reciproc, iar impresia generala este de camera spatioasa, aerisita si relaxanta:

Amenajarea livingului

Rosul folosit in pete de culoare ce focalizeaza privirea si confera prestanta camerei:

Amenajarea livingului

Mai jos, design interior contemporan folosind rosu in combinatie cu verde si alb. Culorile rosu si verde sunt complementare, iar prin alaturarea lor rezulta o combinatie foarte puternica. De aceea, albul a fost folosit pentru a mai tempera „razboiul” dintre cele doua culori si pentru a crea o atmosfera relaxata si aerisita.

Pentru ca schema coloristica este destul de ampla si reuseste sa „imbrace” camera suficient de mult, mobilierul folosit este cat de poate de simplu. Un bun exemplu de design interior minimalist folosind culori tari:

Amenajarea livingului

Cei mai indrazneti pot incerca sa-si decoreze camera in dungi. In acest caz, atentie la celelalte elemente decorative folosite. Pentru ca dungile „umplu” spatiul destul de mult, o idee buna ar fi ca celelalte decoratiuni sa fie cat mai simple. In exemplul de mai jos, podeaua si tavanul sunt albe, tocmai pentru ca celelalte elemente de design sunt incarcate:

Amenajarea livingului

Joc de forme si culori pornind de la o schema simpla cu rosu si alb in fundal:

Amenajarea livingului

Din nou, rosul e folosit doar pentru a sublinia anumite elemente sau doar pentru a focaliza privirea in puncte de interes. Designul minimalist se impaca extrem de bine cu explozia de culoare data de rosu – cu conditia ca acesta din urma sa fie folosit cu masura, cu zgarcenie chiar:

Amenajarea livingului

O amenajare clasica, eleganta si de efect:

Amenajarea livingului

Stilul de amenajare contemporan foloseste arta pop pentru a crea puncte de interes si zone de focalizare a privirii:

Amenajarea livingului
Amenajarea livingului
foto: 1, 2