Nautilus ar putea servi drept model pentru casa de la tara – sau orice alta locuinta secundara, sezoniera, temporara, de weekend, de vacanta. Are o structura simpla, se limiteaza la functiunile de baza, e relativ ieftin de construit, nu necesita costuri de intretinere mari.

In cazul de fata, casa Nautilus e folosita ca spatiu de lucru, insa functiunea sa poate fi usor schimbata dupa nevoi, dorinte.

Casa e gandita ca un hambar imens ce poate fi usor recompartimentat in functie de necesitati. Poate fi structurata pe doua niveluri, unite intre ele printr-o scara interioara de mici dimensiuni.

Ca materiale de constructie, s-a folosit o structura de beton aerat, completata de tamplarie din lemn, aceasta din urma aleasa din motive practice, pentru capacitatile sale izolatoare, dar si pentru valoarea estetica. Finisajele interioare au inclus umilele panouri OSB, extrem de potrivite in cadrul relaxat al acestei casute secundare.

Casa de la tara

Camerele sunt mari, luminoase, aerisite:

Casa de la tara

De jur-imprejurul casei au fost trasate mici terase ce prelungesc spatiul util la exterior:

Casa de la tara

 

Detaliu de imbinare la acoperis:

Casa de la tara

Panourile din OSB placheaza acoperisul la interior. Folosirea acestora e, pana la urma,  chestiune de preferinte, din moment ce calitatile lor tehnice le recomanda la constructiile de locuinte:

Casa de la tara

Terasa din spatele casei, cu suficient loc de joaca, relaxare, lenevire pentru toata lumea:

 Casa de la tara Casa de la tara Casa de la tara

Elementele de constructie in forma de arc fac posibila compartimentarea tip hala a casei. Spatiile astfel obtinute sunt generoase, ample atat pe verticala, cat si pe orizontala. In plus, aceasta metoda de constructie permite ca ulterior locuinta sa fie usor de configurat cu panouri mobile, grilaje sau alte despartitoare:

 Casa de la tara

foto