Cu acest proiect de casa, arhitectii de la A-cero au urmarit sa impace doua ipostaze care nu sunt intotdeauna compatibile: monumentalitatea si ideea de locuinta unifamiliala.

Cu alte cuvinte, rezultatul trebuia sa fie o constructie memorabila, dar nu excesiv de indrazneata, care sa impresioneze, dar sa nu cada in extravaganta. In fine, locuinta urma sa serveasca drept camin unei familii – asa ca in niciun caz designul nu trebuia dus la extrem.

In cele din urma, a rezultat aceasta constructie, care reuseste sa raspunda foarte bine intentiilor initiale ale arhitectilor.

Proiect de casa
Proiect de casa

Numita “Casa Memoriei” – Memory House -, locuinta unifamiliala este construita pe un teren vast de 2800 de metri patrati, mare parte a acestuia ocupat de zone verzi, cu copaci si multa iarba.

Designul fatadelor aminteste de dispunerea rocilor de piatra pe un versant, intr-o dispunere care impresioneaza prin multitudinea de forme si reliefuri create. Unghiurile drepte si ascutite alterneaza cu formele curbe, iar fatadele capata astfel  contururi surprinzatoare.

De altfel, cladirea impresioneaza prin jocul de forme, mai degraba decat prin dimensiune.

Proiect de casa
Proiect de casa

 

Este un exemplu perfect de cum poate fi creata o constructie care sa inspire grandoare si eleganta nu prin marime, ci prin design ingenios.

Pe de alta parte, materialele folosite la realizarea fatadelor participa si ele la crearea impresiei de maretie. S-a utilizat marmura slefuita in combinatie cu lemn de bambus. De aici rezulta un contrast placut, ce confera ansamblului o sobrietate plina de farmec.

Proiect de casa
Proiect de casa

Formele curbe de la exterior sunt reluate si la interior. Bucataria e spectaculoasa si reia tema fatadei, cu deosebirea ca aici s-a folosit Corian alb in loc de marmura.

Proiect de casa
Proiect de casa
Proiect de casa

foto