Saunders Architecture sunt cei care au conceput si adus la realitate acest proiect de arhitectura pentru hotel. E vorba de Fogo Island Inn, un hotel de 5 stele aflat pe insula cu acelasi nume de pe coasta Canadei, in regiunea Newfoundland. A fost gandit ca o piesa de arhitectura unica, memorabila, cu care sa fie identificata in timp insula Fogo – de unde si aparitia sa absolut spectaculoasa si greu de ignorat in peisajul salbatic al tarmului oceanic.

Cum turismul este principala activitate economica a insulei, e usor de inteles de ce dezideratul de ordin estetic a cantarit atat de mult la proiectarea hotelului. In fond, toate hotelurile ofera, in esenta, aceleasi servicii – insa le deosebesc anume particularitati ce pot fi usor create cu ajutorul arhitecturii, designului, pozitionarii inteligente. E si cazul constructiei de fata, o mica minune a arhitecturii si ingineriei moderne.

Deloc de neglijat si participanta din plin la consolidarea imaginii memorabile a hotelului este locatia. Excelent aleasa, locatia reuseste sa complimenteze intr-un mod absolut inspirat arhitectura si sa defineasca, pana la urma, forma insasi a cladirii. Ridicandu-se indraznet dintre stancile joase, marginita de ocean intr-o parte si conturata pe formele sinuoase ale tarmului, de cealalta parte, constructia primeste astfel cadrul ideal pe care sa-si contureze silueta. Dovada perfecta ca forma gandita de om isi desavarseste frumusetea atunci cand e proiectata in cadrul natural potrivit.

Lasand poezia la o parte si revenind la chestiuni mai practice, ar mai fi de spus ca hotelul are 29 de camere si e dotat cu toate facilitatile moderne obisnuite in astfel de locatii: sala de sport, restaurant, sauna, lifturi, camera de zi, lobby, galerie, sala de conferinte, cinema etc.

Cladirea e dispusa pe doua niveluri, fiecare sub forma a doua dreptunghiuri care se intretaie la jumatate. Evident, pe langa facilitatile de ordin practic, fiecare camera de hotel are vedere spre cele mai frumoase zone ale insulei. Iar aceasta din urma cerinta a fost rezolvata tot prin dispunerea in sir a camerelor de cazare:

Arhitectura pentru hotel Arhitectura pentru hotel Arhitectura pentru hotel Arhitectura pentru hotel Arhitectura pentru hotel Arhitectura pentru hotelArhitectura pentru hotel Arhitectura pentru hotel Arhitectura pentru hotel Arhitectura pentru hotel

Arhitectura pentru hotel Arhitectura pentru hotel

 

foto