Locuinta moderna nu e neaparat destinata mediului urban. Poate la fel de bine sa se intergreze perfect intr-un peisaj rural – asa cum e cazul constructiei de mai jos.

A fost construita in Leicester, intr-o zona rurala deluroasa. Cu toate acestea, acoperisul nu tradeaza faptul ca locuinta se afla intr-o regiune cu precipitatii semnificative – in mod normal, in astfel de conditii tendinta e de a proiecta invelitori in sarpanta, pentru a permite scurgerea eficienta a apei si pentru a impiedica inflitrarea in stratul construit.

Aceasta chestiune a fost insa rezolvata printr-un sistem extrem de eficient de canale de scurgere si burlane care preiau precipitatiile si nu permit infiltrarea apei la baza constructiei.

Revenind la cladire, aceasta acopera 372 metri patrati de teren si e dispusa pe doua niveluri. Terenul pe care a fost construita casa a prezentat denivelari, pe care arhitectii le-au folosit eficient integrandu-le in primul nivel. De altfel, una din fatade ofera priveliste doar asupra unui singur nivel tocmai pentru ca terenul nu a permis mai mult.

Casa este impartita in doua zone functionale: una care este locuita permanent de proprietarii casei si alta rezervata oaspetilor. Aceasta din urma se poate inchide atunci cand este nelocuita, lucru care inseamna, printre altele, economie la utilitati.

Nivelul locuit permanent adaposteste o zona de luat masa, bucataria, camera de zi, un birou si dormitorul principal.

Toate camerele au pereti exteriori de sticla sau partial vitrati, astfel ca panoramele sunt asigurate din orice punct al casei. De altfel, contactul permanent cu exteriorul a fost o cerinta pe care proprietarii au soliticat-o insistent, astfel ca parterul a fost proiectat cu mai multe iesiri in curte.

Pentru ca nivelul doi se afla partial deasupra solului si partial direct pe sol, de pe o latura a acestuia exista acces direct in terasa si in curtea din spate a casei. Astfel, practic din orice punct al casei se poate iesi in curte – fie ca te afli la parter sau la etajul 1.

locuinta moderna

locuinta moderna

locuinta moderna

locuinta moderna

locuinta moderna la tara

locuinta moderna

locuinta moderna

casa moderna dormitor

design interior living

casa moderna terasa

plan parter casa

plan casa

foto