Exemplu reusit de arhitectura contemporana, casa cubica despre care vorbim este localizata in Indre, Franta, si acopera 326 metri patrati de teren, fiind dispusa pe 2 niveluri. Proprietarii si-au dorit o locuinta functionala, usor de intretinut, cu cheltuieli de intretinere cat mai mici si, nu in ultimul rand, cu investitii eficiente. Acest din urma aspect a fost rezolvat prin designul cubic, care a insemnat si timp de executie redus si cheltuieli de constructie mici relativ la amploarea ansamblului.

Acoperisul in terasa este acoperit de vegetatie si dotat cu un sistem care asigura drenarea eficienta a apei. Pe de alta parte, solul ofera un strat care izoleaza termic etajul: camerele sunt racoroase vara si calduroase iarna.

Finisajele din lemn de cedru au fost alese pentru ca integreaza armonios casa in arhitectura locala. Materialul a fost adus din zona si a presupus cheltuieli minime de transport si asamblare. In afara de un strat de solutie protectoare, lemnul nu a fost tratat cu alte substante, pastrandu-si un aspect natural si usor invechit.

In contrast cu designul sobru al exteriorului, interioarele au fost decorate in culori vii, care inveselesc atmosfera. De asemenea, fierul forjat si sticla au fost utilizate extensiv la amenajarile interioare.

arhitectura contemporana

arhitectura contemporana

arhitectura contemporana

arhitectura contemporana

foto