Casa moderna proiectata de arhitectii de la Taylor Smyth a fost ridicata cu un buget mic, pe o structura existenta si pastrata partial in noua constructie. Acopera 213 metri patrati de teren si este structurata pe 2 niveluri, in parte pentru ca proprietarii si-au dorit sa foloseasca spatiul verde din imprejurimi, in parte pentru ca s-a urmarit folosirea structurii initiale. Acest din urma aspect a dus, in final, la economii importante.

Totodata, casa a fost ridicata folosind o cantitate apreciabila de materiale prefabricate: scheletul a fost realizat din imbinari de lemn de la o fabrica locala, iar peretii, podeaua si tavanele din blocuri de prefabricate asamblate la fata locului. Pe langa economiile importante facute gratie acestor materiale de constructie, timpul de ridicare a cladirii s-a redus semnificativ, la fel si cantitatea de reziduri ramase pe santier. Comparativ cu metodele traditionale de constructie, avantajele de a folosi prefabricate si componente de asamblat la fata locului sunt: reducerea costurilor asociate cu transportul, mana de lucru, materialele de constructie aditionale, precum si reducerea timpilor de executie.

In plus, proprietarii au folosit la maxim resursele deja existente in sit: o parte din fundatie si din peretii exterior existau deja. A fost nevoie de lucrari minore de consolidare, iar pentru ca ansamblul sa acopere nevoile de spatiu ale proprietarilor, dar fara a creste foarte mult nota de plata, casa a fost extinsa pe verticala.

Cele doua niveluri sunt dotate cu pereti exteriori de sticla, astfel incat fiecare camera beneficiaza de perspective la 180 de grade spre peisajele din jur.

La interior domina spatiile cu deschideri ample si cu acces facil catre curte. Parterul e compus din living room si bucatarie, iar la etaj au fost asezate dormitoare. Dormitorul matrimonial domina nivleul si se distinge prin volumul care iese la exterior, deasupra livingului.

casa moderna buget mic

casa moderna buget mic

casa moderna buget mic

casa moderna buget mic

casa moderna

casa moderna dormitor

casa moderna

casa moderna

casa moderna

casa moderna baie

baie casa moderna

casa moderna

foto