In categoria arhitectura neconventionala trebuie inclusa si aceasta locuinta inedita. Localizata in Insulele Azore, proiectul rezidential al lui Bernardo Rodrigues iese din tiparele clasice cu care ne-am obisnuit. Casa a fost numita sugestiv “House on the Flight of Birds” si contopeste in design volume curbe si rectilinii, intr-un ansamblu pe cat de neconventional, pe atat de practic.

De altfel, designul a fost motivat intr-o masura de particularitatile zonei: vanturile si curentii de aer care matura terenul, asa incat primul pas in proiectare a fost conceperea unui sistem de pereti si spatii care sa creeze zone ferite de intemperii. Deschiderile ofera privelisti spre exterior, dar pot fi folosite si ca terase sau locuri de relaxare in fata casei, ferite de vanturi si de precipitatii.

Primul nivel este ocupat de camera de zi: spatiu deschis, central, cu pereti de sticla si acces spre exterior din mai multe puncte. Lateral, bucataria, iar la al doilea nivel, dormitoarele.

Ambele niveluri au acces direct spre acoperisul terasat, care in zilele insorite poate fi utilizat ca loc de odihna, de joaca, dar mai ales ca punct de observatie catre imprejurimi, oferind panorame spectaculoase.

arhitectura neconventionala casa
perspectiva casa
house on the flight of birds
detaliu de constructie fatada
fatada casa
bucatarie arhitectura neconventionala
camera de adolescenti
detaliu design interior
design interior
detaliu de interior
interior living
detaliu amenajare interioara
terasa casa
model scara exterioara
house on the flight of birds terasa
amenajare terasa
plan constructie casa
plan constructie casa
plan constructie casa
sectiuni proiect casa