Arhitectura contemporana e adesea surprinzatoare. Nu se incadreaza intotdeauna in limitele esteticului, nici macar in ale practicului, dar de foarte multe ori te lasa cu gura cascata.

Casa de care vorbim azi este un bun exemplu de arhitectura contemporana in egala masura practica si estetica.

Construita intr-un peisaj deluros din California, creatia arhitectilor de la Heusch Architecture se ridica impozant dintre stejarii care o delimiteaza. Ansamblul se ridica la 3 metri deasupra solului – nu din ratiuni estetice, ci practice.

Mai precis, terenul folosit pentru constructie are o inclinatie care impunea fie excavarea terenului pentru denivelare, fie adaptarea cladirii la particularitatile solului. Arhitectii au ales cea de-a doua varianta.

Astfel au aparut cele 10 coloane care sustin cladirea si o ridica la trei metri deasupra solului. S-a eliminat astfel necesitatea de a construi un perete de sustinere, iar casa a castigat semnificativ la capitolul estetic. In plus, interventia asupra terenului fiind minima, impactul asupra cadrului natural din jur a fost micsorat.

Arhitectura contemporana
Arhitectura contemporana
Arhitectura contemporana

Spatiul de la parter poate fi folosit atat ca zona de relaxare – prin amenajarea unei mici gradini cu terasa, dar si ca loc de parcare. Intentia arhitectilor a fost de a crea cat mai multe zone practice cu putinta, lucru care le-a reusit de minune.

Situl construit nu a alterat prea mult oranduirea originala a locului, cu stejari batrani si zone intregi de verdeata, ceea ce sporeste frumusetea intregului ansamblu.

Iar pentru ca un cadru natural exceptional se cere intotdeauna pus in valoare de elementele din jur, casa a fost completata cu ferestre ample si pereti din sticla. Interioarele sunt astfel luminate natural in timpul zilei, iar frumoasele peisaje din vecinatate sunt vizibile din orice punct al casei.

Design interior
Design interior
Design interior
Design interior

O alta interventie notabila a fost crearea piscinei folosind acelasi sistem de ridicare deasupra solului. Au fost utilizate 3 coloane de sustinere si un perete de beton care serveste drept punct de sprijin.

Atat la interior, cat si la exterior, predomina stilul minimalist. Rezultatul este, spunem noi, senzational.

Design interior
Design interior
Design interior
Design interior
Arhitectura contemporana
Arhitectura contemporana