Modelele de scari interioare moderne sunt numeroase si adaptate diferitelor stiluri arhitecturale contemporane sau diverse influente. Alegerea modelului potrivit pentru scara interioara este o decizie importanta si trebuie luata in primele stadii ale proiectarii casei.

Vorbind de scari interioare moderne, trebuie spus ca acestea au in primul rand un rol functional – fac legatura intre doua parti diferite ale casei. Pe de alta parte, nu trebuie subestimat nici rolul lor estetic in conturarea stilului casei. O scara interioara banala nu aduce mari beneficii estetice aspectului interiorului. Dar o scara cu un design mai neobisnuit poate transforma un decor banal intr-unul de senzatie.

Scari interioare moderne
Scari interioare moderne
Scari interioare moderne

Scara interioara clasica este cea mai usor de realizat si cea mai putin costisitoare. Varianta cu balustrada este cea mai potrivita atunci cand ai copii prin casa.

Acest tip de scara poate fi adaptata la diverse stiluri de amenajari interioare si poate imbunatati aspectul estetic al camerei daca e construita cu gust. In designul interior modern, elementele de decor ale scarii sunt minimalizate: fara ornamente la balustrada, fara covor sau alte artificii care incarca scara. Asa cum spuneam si in articolele precedente, pentru un design interior modern, mai putin e mai mult.

Scari inteerioare moderne
Scari interioare moderne
Scari interioare moderne

Scarile interioare moderne vin in diferite forme, materiale, culori si modalitati de constructie. Balustrada tinde sa dispara din designul scarii sau e realizata din sticla ori din otel. Treptele incastrate in perete dau un aer futurist si subliniaza designul contemporan al amenajarii.

Vorbind de trepte incastrate: chiar daca par fragile si nesigure, ele sunt foarte solide si fiabile. Sunt proiectate in asa fel incat sa sustina greutati de peste 2-300 kg pe o treapta, asa ca esti in siguranta si cand le traversezi, si cand cari, de exemplu, dulapul pe scari.

Scari interioare moderne
Scari interioare moderne
Design interior modern

Ca materiale de constructie pentru scari interioare moderne, preferate sunt sticla, otelul, betonul, lemnul masiv.

Orice model de scara interioara ai alege, cel mai important sfat este: alege una care se potriveste stilului pe care vrei sa-l dai casei. Pentru interioare minimaliste e mai potrivita o scara din otel sau sticla, in spirala sau cu trepte incastrate. Pentru un interior clasic, cu multa mobila, o scara obisnuita, cu balustrada, se integreaza perfect in ansamblu. Evident, nu sunt excluse contrastele – de altfel, designul interior modern foloseste din plin elemente din stiluri si curente diferite. Astfel, o scara interioara fantezista aduce un aer neconventional intr-o incapere mobilata in stil clasic sau invers. Totul tine de proportii si de cum amesteci contrastele astfel incat sa obtii un rezultat senzational!

Scari interioare moderne

Scari interioare moderne

 

foto: 1, 2, 3