Primul lucru pe care-l iei in considerare atunci cand concepi un plan de amenajare pentru un apartament foarte mic este maximizarea spatiului. Sa folosesti inteligent fiecare centimetru patrat, sa creezi spatii practice, sa nu lasi la urma nici latura estetica – pentru ca ne dorim cu totii case frumoase, nu-i asa?

In exemplul de mai jos, designerul nu numai ca a reusit sa bifeze cu brio toate aceste deziderate, dar a facut-o cu o pricepere de invidiat. Micul apartament nu ofera foarte mult spatiu „de manevra”, insa ceea ce a fost pus la dispozitia designerului, acei pretiosi metri patrati, au fost utilizati din plin pentru a da impresia de loc spatios, aerisit si proaspat.

In primul rand, apartamentul are foarte multe spatii inchise si zone de depozitare – acestea sunt nepretuite cand vine vorba de decongestionarea spatiului si crearea acelei senzatii de ordine si prospetime. Pare ca toate obiectele sunt la locul lor – si chiar asa e, gratie numarului mare de dulapuri, nise si sertare care tin la distanta dezordinea. Cum spatiile mici sunt cel mai usor de aglomerat cu obiecte, e usor de inteles de ce zonele de depozitare sunt atat de utile pentru utilizarea eficienta a metrilor patrati avuti la dispozitie.

Pe de alta parte, apartamentul a fost impartit in zone flexibile: un dormitor care la nevoie se transforma in living, un birou mobil care, atunci cand nu e folosit, se retrage intr-o nisa special creata, loc de luat masa ce poate fi folosit ca spatiu de lucru etc. Fiecare zona din casa a fost gandita in asa fel incat sa serveasca mai multor scopuri, atunci cand necesitatile o cer.

Vorbind de culori, schema e destul de simpla, cu toate acestea ingenioasa si eficienta: mult alb, pe care vin suprapuse culori vii: verde crud, albastru deschis, galben. Toate invioreaza atmosfera si lucreaza impreuna pentru a sublinia impresia de prospetime.

Camera de zi cu zona de lucru…:Amenajare pentru un apartament foarte micFara zona de lucru…:

Amenajare pentru un apartament foarte mic

Amenajare pentru un apartament foarte mic Amenajare pentru un apartament foarte mic Amenajare pentru un apartament foarte mic Amenajare pentru un apartament foarte mic Amenajare pentru un apartament foarte mic Amenajare pentru un apartament foarte mic Amenajare pentru un apartament foarte mic

 

Amenajare pentru un apartament foarte mic Amenajare pentru un apartament foarte mic

 

foto