Pentru amenajarea mansardei din imagine, stilul de design interior care predomina este cel scandinav, despre care am vorbit intr-unul din articolele trecute.

Inainte de toate, trebuie spus ca stilul de amenjarare scandinav nu este deloc pretentios, ba din contra. Acesta urmareste in primul rand crearea confortului – iar daca acesta se nimereste sa fie si estetic, atunci cu atat mai bine. Dar prima regula a unei amenajari a la Ikea reusite este: confort inainte de toate.

Amenajarea mansardei
Amenajarea mansardei

Inca o trasatura a designului amintit: mult alb. Pentru ca se potriveste bine cu orice culoare si pentru ca sporeste luminozitatea camerelor, albul este preferatul amenajarilor nordice.

Dar suprafetele albe sunt destul de reci, asa ca trebuie „incalzite” prin adaugarea unor pete de culoare care sa sparga monotonia suprafetelor imaculate. In acest punct, imaginatia fiecarui designer prinde aripi, pentru ca acest stil de amenajare nu impune restrictii in ce priveste adaugarea elementelor decorative. Daca sunt colorate, personale si indraznete, atunci sunt potrivite. Ce-i drept, simtul masurii dicteaza cantitatea de decoratii folosite – fiecare trebuie sa gaseasca proportia potrivita.

Pana si la bucatarie sunt prezente peste tot obiecte personale si mici suveniruri cu valoare sentimentala. Rafturile la vedere din amenajarea de fata sunt in acelasi timp practice si decorative:

Amenajarea mansardei
Amenajarea mansardei

Liniile de design sunt simple si scot in evidenta eleganta mobilierului. Plantele nu lipsesc – adauga culoare si dau un aer de prospetime incaperii.

Amenajarea mansardei
Amenajarea mansardei

Dormitorul de dimensiuni mici contine un numar minim de elemente de mobilier: dressingul acopera toata lungimea camerei si ofera suficient spatiu de depozitare, iar rafturile sunt mai degraba decorative.

Ca element de design care sparge monotonia dormitorului alb: peretele din caramida aparenta ce contrasteaza armonios cu restul camerei.

Amenajarea mansardei

Semineul din living este elementul central al camerei si cel care concentreaza zona sociala:

Amenajarea mansardei
Amenajarea mansardi
Zona de zi este plasata la mansarda si dispune de un spatiu generos. Aici sunt amenajate mai multe colturi de relaxare si socializare, cu mobilier in diverse stiluri.
Amenajarea mansardei
Amenajarea mansardei
Amenajare apartament
Design interior mansarda

Pentru bucatarie a fost gasita o solutie de amenajare practica, cu asezarea electrocasnicelor pe verticala pentru folosirea mai eficienta a spatiului:

Amenajare baie