Cand vine vorba de amenajarea unei camere pentru adolescenti, majoritatea dintre noi ar fugi mancand pamantul. Si totusi, nu e chiar asa de rau sa-i oferi adolescentului tau o mana de ajutor la decorarea camerei sale. Dar mai ales, nu e chiar atat de complicat sa pui la punct o camera pentru adolescenti placuta, practica si primitoare.

design interior camera adolescenti culori neutre

De unde incepi amenajarea unei camere pentru adolescenti?

Pasul 1: masoara camera. Pasul 2: stabileste ce mobila vrei sa pui acolo. Pasul 3: decideti impreuna ce stil vreti sa adoptati.
Posibil sa vrei sa sari direct la pasul 3, insa fara o planificare atenta in prealabil, s-ar putea sa intampini greutati in a gestiona proiectul.

Odata ce ai toate datele tehnice, poti trece la pasul urmator: stilul.

Porneste de la neutru spre culoare, nu invers

Ca sa pastrezi lucrurile simple, porneste de la culori neutre: peretii, patul, mobila, covorul, draperia. Vezi cum arata, daca alegerea complimenteaza camera, eventual daca e nevoie de pete de culoare. Dar porneste dinspre simplu spre complex.

Un avantaj daca alegi culori neutre la amenajarea camerei pentru adolescenti: langa ele poti pune orice alte culori. Peste un alb, crem sau bej poti aduce oricand verde, rosu, negru chiar, mov, turcoaz si tot ce-i mai trece adolescentului tau prin cap.

amenajarea unei camere pentru adolescenti culori neutre

Nu aglomera camera cu mobila

Suna tentant: sa aiba un loc pentru fiecare lucru. Dar in realitate, stii ca nu va fi asa. In schimb, poti sa-i creezi spatii destepte pentru depozitare. Poti sa alegi o mobila compacta – pat-dulap-birou, un fel de 3-in-1.  Sau sa alegi mobila cu spatii de depozitare incluse – de exemplu, divan cu lada in loc de patul clasic.

In orice caz, ideea e sa nu pui in camera mai multa mobila decat poate duce. Un spatiu aerisit e intotdeauna mai odihnitor, mai usor de intretinut si mai placut decat unul plin ochi cu mobila.

amenajarea unei camere pentru adolescenti birou scaun

Joaca-te cu luminile

O investitie minima, dar care poate da rezultate spectaculoase atunci cand e bine pusa in scena. Cumpara o instalatie de lumini si decoreaza-i zona din jurul patului, de exemplu. Efectul va fi wow instantaneu.

design interior camera adolescenti lumini pat

amenajarea unei camere pentru adolescenti lumini

Stabileste o tema de amenajare

Nu trebuie sa fie neaparat o idee foarte inchegata. E de ajuns sa stii ce fel de atmosfera vrei sa degaje camera. Sa fie un spatiu odihnitor, diafan, care sa emane calm si echilibru? Sau, din contra, sa fie un spatiu al miscarii, dinamic, impetuos, precum adolescentul tau? Odata ce stabilesti directia in care vrei sa mearga amenajarea, e simplu sa faci alegerile corecte de cumparare.

design interior camera adolescenti tema rock muzica chitara

Adauga accente: culori, texturi, materiale, lumini

Accentele sunt sarea si piperul unei amenajari. Si la fel ca ele, trebuie atent dozate astfel incat efectul obtinut sa fie echilibrat.

Accentele pot insemna o perna-doua strategic plasate pe divan. O lampa mai speciala pusa pe birou. Un perete vopsit intr-o culoare stridenta, intr-o camera in mare parte neutra. Un fotoliu vechi, dar foarte aratos, asezat intr-un colt. In sfarsit, un accent e acel ceva care face camera sa bubuie, la figurat.

amenajarea unei camere pentru adolescenti perete albastru

design interior camera adolescenti perete beton aparent

amenajarea unei camere pentru adolescenti perete verde

design interior camera adolescenti pereti albastru inchisCere ajutor

Ultimul, dar nu cel din urma sfat: daca nu te descurci, apeleaza la un specialist. Te putem ajuta cu amenajarea unei camere pentru adolescenti sau, si mai bine, cu decorarea intregului apartament!

Surse foto: 1, 2, 3, 4, 5