O sa vorbim mai putin despre amenajarea baii – si o sa privim mai mult. Imaginile vin de la Porcelanosa, un producator italian de obiecte sanitare. Dupa cum e lesne de observat, nu au probleme in a-si imagina in fel si chip banala camera de baie. Ne-am bucura daca imaginile de mai jos ar fi utile si ar aduce inspiratie macar unui singur cititor…fie si daca e vorba de inspiratia de a chema un designer care sa faca schita baii!

Asadar, incepem cu un model de baie foarte actual. Podeaua neagra, cu imbinari invizibile, este extrem de eleganta. Peretii sunt imbracati in faianta cu model asemanator tapetului – dupa cum am spus si cu alte ocazii, in ultima vreme se manifesta tendinta de a sterge diferentele dintre camere. Baia se deschide spre dormitor, cele doua camere comunica direct sau se contopesc de-a dreptul. Contemporanul vorbeste de ruperea granitelor.

Sa vedem:

Amenajarea baii

Scaunul din imagine a creat rumoare la vremea lui. Cauta pe google „scaun Panton”  si vei vedea despre ce e vorba!

In orice caz, se sustine in continuare, si in acest exemplu, ideea enuntata mai sus: se sterg granitele… Daca scaunele Panton arata bine si in living, si in sala de mese, si in baie…inseamna ca ne-am modificat radical conceptiile. Cel putin comparativ cu parintii nostri!

Amenajarea baii

Contemporan si natural – cele doua notiuni/ stiluri/ conceptii merg mana-n mana de multe ori. Si daca alegi natural, automat trebuie sa te impaci cu gandul ca asta inseamna obiecte imperfecte – sau perfecte in imperfectiunea lor, chestie cu care spiritul contemporan e total de acord si chiar mai mult de-atat. Imperfectiunea este, in zilele noastre, la mare cautare.

Contemporan si natural – cele doua notiuni/ stiluri/ conceptii merg mana-n mana. Mai jos, un exemplu de naturalete si cum poate face ea pereche cu perfectiunea formala a obiectului produs in serie:
Amenajarea baii

Amenajarea baii

 

Un design prietenos, cu cadre de metal si joc de alb-negru:

Amenajarea baii

 

Baie in dungi:

Amenajarea baii

 

Texturile pot completa fericit un design minimalist:
Amenajarea baii

Zonele sunt separate vizual intr-o maniera discreta si de efect: prin folosirea mozaicului pentru a accentua un perete. In rest, simplitate cuceritoare!
Amenajarea baii

Ceva mai pretentios…
Amenajarea baii

…si din nou design minimalist:
Amenajarea baii

Amenajarea baii

Amenajarea baii

Despre amenajarea baii am mai vorbit si aici.

foto