O declaratie puternica despre conditia noastra culturala actuala a abundentei – asa isi exprima artista sud-coreeana Sae Jung Oh initiativa de a crea forme noi din obiecte cu totul si cu totul banale. Concret: mai multe obiecte (scaune, jucarii, sticle, recipiente de tot felul etc.) sunt luate si lipite impreuna, apoi infasurate in iuta. Ce rezulta sunt lucruri noi, cu forme suprinzatoare, aflate undeva la limita dintre utilitate si design.

Sae Jung Oh spune ca incearca “reconsiderarea obisnuitului “– obiecte absolut banale sunt infatisate intr-o maniera noua, iesita din comun, si capata astfel noi dimensiuni: ale extraordinarului. Practic, fiecare obiect se transforma odata ce e infasurat in fibra de iuta. Devine cu totul altceva, dar mai mult de-atat: contribuie la formarea unui intreg inedit. Obiectul se pierde in intreg, dar il si defineste, adaugand contururi si dimensiuni noi ansamblului.

Ideea care merita retinuta de aici: frumusetea poate izvori de oriunde, chiar si din cele mai banale lucruri.

cuier iuta (2) cuier iuta design iuta lampa (2) masa iuta obiecte din iuta (2) obiecte din iuta (3) obiecte din iuta obiecte iuta