Despre Pocket Chair vorbeste toata lumea buna din design. Ce-i drept, arata fabulos:

pocket chair (2)

 

A fost creat de studioul de design DING3000 pentru brandul Discipline. Principiul e simplu: un cadru de lemn din doua bucati, peste care vine ca o manusa un invelis din piele.

La partea cu pielea nu prea au nimerit-o. Oricat ar fi de fantastic designul, daca scaunul e facut din piele naturala – mai ales ca e vorba de bucati mari, noi-noute, nimic recuperat sau reconditionat – foarte probabil o sa atraga mania activistilor pentru drepturile animalelor. Si nu numai a lor…

Mai sunt si alte neajunsuri, daca e sa ne referim la partea practica, asa ca produsul ramane, deocamdata, un exemplar rezervat colectionarilor, pasionatilor de design, excentricilor. Nu ca ar fi fost vorba de productie in masa, insa daca tot inovezi la design, fa lucrurile pana la capat.

Mai precis: scaunul ar fi putut fi pliabil, facut din materiale ecologice, recuperate sau reconditionate. Ar fi putut contine bucati usor de asamblat si dezasamblat, astfel incat sa-l pliezi si sa-l depozitezi cu usurinta in cele mai inguste locuri.

Dar nu e. Speram ca in curand vom vedea si varianta desteapta a acestui scaun – ca pe cea frumoasa si-atat o avem mai jos:


pocket chair (3)
pocket chair (4) pocket chair

foto