In continuare in trend anul acesta, si credem ca unele vor contina sa se afle in preferinte si peste ceva vreme de-acum incolo:

FINISAJE MATE

Fie ca vorbim de scaune, lampi, obiecte de decor, electrocasnice, finisajele mate sunt in voga. In imaginea de mai sus.

Daca vorbim de electrocasnice, finisajele mate arata cam asa:

finisaje mate electrocasnice

electrocasnice negru mat

OGLINZI ROTUNDE, RECTANGULARE, HEXAGONALE…

Oglinzile de baie au luat-o razna. Sunt rotunde, rectangulare, hexagonale, patrate, ovale, in sfarsit, pot lua orice forma, dar mai importanta decat forma este incadrarea. Care trebuie sa iasa din anonimat, cam ca in imaginea de mai jos:

oglinzi baie in trend 2016

DOUA CULORI

Corpurile de jos sa fie in aceeasi culoare cu cele de jos…NU! In 2016, trendul dicteaza ca partea de jos sa nu fie coordonata cu cea de sus. Alb si lemn, negru si gri, gri si crem – combinatiile sunt infinite. Se pastreaza preferinta pentru design curat, eventual fara manere sau cu manere minimaliste. Linii drepte, finisaje de calitate, poate niste asimetrii aruncate pe ici, pe colo. Exemplu:

bucatarii vintage si minimalist doua culori

MARMURA RELOADED

Marmura e din nou la mare cautare. Ca e vorba de placari sau de diverse obiecte decorative din marmura, important e ca acest material e in continuare in preferintele designerilor. Lucrul nu e deloc de mirare: preferinta pentru materiale naturale a fost o constanta in ultimii ani. Trendul continua, chiar daca in forma aceeasi Marie, alta palarie.

placare marmura bucatarie in trend

obiecte decorative din marmura

DESIGN FLORAL

Adevarul e ca designul floral si-a avut mereu sustinatorii sai. Daca e cu masura, poate da efecte interesante. Ca aici:

design floral scaun

RAFIA

Rafia este o planta din specia palmierului, din ale carei fibre foarte rezistente se fac textile, acoperisuri chiar si, da, celebrii saci. De retinut ca rafia e un material natural, care n-are nimic de-a face cu plasticul din care se fac papornitele dungate pe care le vezi prin autogari.

Mai nou, rafia e la mare cautare, iar din ea se fac asemenea minunatii:

decoratiuni rafia

LIVINGURI TECH-FREE

Destul de greu de crezut ca cineva poate, in anul de gratie 2016, sa se lipseasca de electronice. Oricum, e un deziderat care suna bine.

living tech free

ELECTRONICE CU AER RETRO

…dar daca tot e sa punem electronice in living – sau oriunde -, atunci sa le alegem pe cele cu aer retro. Ca de exemplu:

electronice retro

SEMINEE COLORATE

Oricat de banal, daca-l imbraci intr-o culoare festiva, se transforma in vedeta camerei:

seminee colorate in trend

foto