Renovare cu surprize, deci! Mai sus aveti fatada dinspre strada a unei case mai vechi. Recent, ea a fost supusa unor lucrari de modernizare si innoire care au avut ca scop adaptarea constructiei la nevoile unei familii moderne. Acest lucru a adus schimbari radicale la interior si partial la exterior. Insa ca la orice lucrare asupra unei cladiri existente, anumite parti au trebuit conservate.

In cazul de fata, partea dinspre stradala trebuia obligatoriu pastrata intacta, cu detaliile originale retusate, insa nu modificate. Dar partea de conservare s-a oprit aici. Pentru ca fatada care da in curtea interioara a fost renovata radical, iar ceea ce a rezultat vedeti mai jos:

Renovare cu surprize

Un volum radical diferit de ceea ce am vazut mai sus, in prima poza.

Daca va ganditi ca arhitectii de la Tribe Studio au facut praf si pulbere frumusete de casa din anii ’20, va inselati. In curtea interioara exista o constructie adaugata ulterior constructiei initiale. Fusese ridicata prin anii ’70 si nu corespundea nici estetic, dar nici practic cu restul casei. Una peste alta, arhitectilor nu le-a fost greu sa ia decizia de a renunta la bucata din spate a casei si de a o inlocui cu un volum nou, modern si mai ales practic.

Noua aditie completeaza reusit limbajul arhitectural al cladirii originale, cu un design inspirat din constructiile vechi si o silueta contemporana bine aleasa. Contrastul dintre cele doua e vizibil atunci cand treci rapid de la fatada stradala la cea din curtea interioara: de la bogatia ornamentelor, la minimalismul arhitecturii. Cu alte cuvinte, o repunere in context binevenita.

Ceea ce s-a incercat – si s-a reusit din plin aici – a fost, simplu spus, crearea unui spatiu de familie. O casa nepretentioasa, in care sa se locuiasca usor si frumos.

Renovare cu surprize

Renovare cu surprize Renovare cu surprize Renovare cu surprize Renovare cu surprize Renovare cu surprize

Renovare cu surprize

 

foto