Mid century modern este un termen care poate fi la fel de bine inlocuit cu „modernism”. Descrie stilul de decoratiune folosit in arhitectura, interioare, design si grafica pe la mijlocul secolului XX, adica incepand cu perioada interbelica (anii ’30) pana prin anii ’60.

De fapt, despre mid century modern am mai vorbit si cu alte ocazii – de exemplu, atunci cand am trecut in revista scaunele care au facut istorie – aici.

Revenind la oile noastre, azi vorbim despre mid century modern prin prisma creatiilor lui Kevin Dumais, un designer de interior new york-ez care stie meserie!

In lucrarile sale, Dumais combina elementele moderniste – de care, pana la urma, cu greu te poti lipsi – cu cele contemporane si aduce impreuna abordari diferite pentru a obtine decoruri greu de localizat intr-o perioada anume. Poti spune despre casele decorate de Dumais ca sunt si clasice, si actuale, si nostalgice, si avangardiste, si sobre, si jucause – in acelasi timp.

In sfarsit, ce vrea Dumais sa obtina e acel sentiment de „lux relaxat”. Fara a mai bate apa-n piua pe subiectul luxului relaxat, lasam imaginile sa vorbeasca singure despre ce inseamna asta.

Ca de obicei, recomandam atentie la detalii!

Mid century modern Mid century modern

Fotografiile-declaratie, asa cum e cea de mai jos – nu lipsesc din amenajarile lui Dumais. Cand devine o simpla poza o declaratie (sau „statement photo”, daca e sa folosim termenul englezesc original)? Atunci cand, prin subiect, culoare, compozitie etc., devine imposibil de ignorat intr-un decor. Fotografia-declaratie spune o poveste pe care nu ai cum sa n-o asculti si care iti ramane intiparita pe retina mult timp.

 Mid century modern Mid century modern

Decorurile lui Dumais sunt delicate, fara a fi totusi excesiv de feminine. Mai degraba neutre si apropiate de o stare de naturalete pe care a stiut s-o surprinda excelent in amenajari. Camerele sale emana prospetime, fluiditate si o lejeritate pe care o suprinde extrem de bine expresia „lux relaxat”.

Mid century modern Mid century modern Mid century modern Mid century modern Mid century modern Mid century modern Mid century modern

foto