Avem aici un caz clasic de design interior magic, unde o fosta ferma e transformata, ca-n basme, dintr-o constructie murdara si uitata de lume, intr-o resedinta fermecatoare.

De proiect s-a ocupat arhitectul italian Carlo Bellini, care a avut dificila si delicata sarcina de a repune pe picioare mai multe cladiri asemanatoare celei pe care o vedem aici. Asadar,  e vorba de un proiect amplu ce a presupus recuperarea mai multor cladiri rustice din satul Monferrato, in Italia. Prin recuperare se intelege nu numai refacerea propriu-zisa a structurilor, ci si conversia acestora, acolo unde a fost cazul, in locuinte familiale.

S-a avut in vedere conservarea, pe cat posibil, a arhitecturii traditionale. Au fost pastrate anumite elemente de constructie – zidurile de piatra, barnele masive din lemn care sustin acoperisul, anumite detalii de structura vizibile sau mai putin vizibile. Pe de alta parte, cladirilor le-au fost aduse imbunatatiri – si aici vorbim de latura practica: locuintele au fost adaptate stilului de viata actual, cu tot ce presupune el.

Design interior magic Design interior magic Design interior magic Design interior magic

Procesul de reconstructie a inclus, printre altele, inlocuirea unor elemente de constructie tipice arhitecturii traditionale, cu altele moderne. Astfel, pentru ca incaperile rezultate sa aiba deschideri mari, s-a folosit o structura din otel. Fatadele au avut parte, de asemenea, de un lifting, si au primit ferestre generoase care perforeaza cladirea si ii ofera o oarecare alura contemporana.

Design interior magic Design interior magic

 

Procesul de reconstructie a fost intregit la final de amenajarea propriu-zisa a camerelor. Dialogul permanent care exista intre arhitectura traditionala si cea contemporana, dialog vizibil in primul rand la exterior, e reluat la interior, la constructia vizuala a spatiilor de locuit. Simplu spus, amenajarea propriu-zisa s-a facut tinand cont de asezarea casei – in mediul rural, in natura – si de intreaga traditie care domina inca locul.

Interioarele sunt calde si emana o familiaritate care imbie la relaxare si la contemplare. Si aici e prezent acelasi mix dintre vechi si nou, traditie si contemporan:

Design interior magic

Camera multimedia, cu tavanul din caramida rosie –  reusit contrast intre functiune si forma:

Design interior magic

Una din fatade:

Design interior magic

Zona de socializare si relaxare de la etaj:

Design interior magic

Design interior magic

Si in sfarsit bucataria, absolut magnifica!

Design interior magic

foto