Despre amenajari interioare gri am mai vorbit si cu alta ocazie, insa in cazurile prezentate atunci, culoarea aparea in cantitati moderate. Acum vorbim de o casa complet decorata in gri. Suna plictisitor: sa pui culoarea asta peste tot, de la dormitor pana la bucatarie. Insa realitatea e cu totul alta: casa arata de-a dreptul senzational drapata total in nuante de gri si punctata ici si colo cu pete de culoare care adauga stil si formeaza decoruri placute ochiului.

Arhitectura casei a indreptatit aceasta alegere: griul inspira eleganta, statornicie, sobrietate – plus ca se combina fantastic de bine cu majoritatea culorilor. Designerul care s-a ocupat de lucrare – Greg Natale – a ales insa o schema cromatica simpla, in care predomina – pe langa nuantele de gri – albul.

Amenajari interioare gri

Pe langa faptul ca perechea alb-gri creeaza contraste atragatoare, alegerea a fost motivata si de un alt aspect: albul scoate in evidenta frumusetea detaliilor arhitecturale. Casa e plina de ornamente de constructie mici si mari, care se cereau integrate cat mai armonios in designul camerei. Integrate, dar si reliefate:

Amenajari interioare gri

Majoritatea decoratiunilor folosite nu provin de la magazinul de antichitati, insa trimit prin design la perioada clasica. Nu s-au folosit replici fidele ale unor piese de mobilier sau decoratiuni din trecut, ci au fost alese obiecte moderne, cu doar un accent care sa aminteasca de vremuri apuse.

Asta, pentru ca intentia designerului nu a fost aceea de a recrea un decor de acum 100 de ani, ci de a aduce o nota de clasicism intr-un spatiu modern. Observatia ar trebui retinuta de cei care cred ca o camera plina cu imitatii ale unor stiluri sau obiecte celebre demult apuse arata bine.

Amenajari interioare gri

Amenajari interioare gri

Amenajari interioare gri

Pentru ca nu s-a exagerat cu clasicismul, ferestrele si usile termopan arata firesc in decor:

Amenajari interioare gri

La fel si obiectele de arta moderna:

Amenajari interioare gri

Deasupra semineului cu ornamentatie bogata a fost asezata o oglinda cu design contemporan, in culoare contrastanta. La fel de contemporane sunt si scaunele, vaza, masa – acestea aduc in decor suficienta modernitate pentru a echilibra clasicul arhitecturii.

Ar mai fi de semnalat ca prezente inspirate in camera taietura peretilor (fara arcade si forme curbe!) si asimetria formata de usa si fereastra:

Amenajari interioare gri

Pentru dormitor s-a folosit o combinatie de gri cu albastru inchis. Fiecare detaliu a fost ales cu atentie pentru a crea echilibrul perfect intre vechi si nou:

Amenajari interioare gri

Amenajari interioare gri

Bucataria deschisa se uneste cu livingul. Si aici a fost pastrata accentul de clasic si eleganta sobra a decorurilor – de notat, totusi, ca bucataria open space nu apartine deloc clasicismului – e o miscare pur modernista. Cum ziceam, designerul a stiut cum sa combine cele doua abordari, asa incat sa obtina efecte spectaculoase.

Amenajari interioare gri

Amenajari interioare gri

foto