Arhitectii de la firma poloneza Cuns Studio au incercat amenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemn – si le-a iesit de minune. Rezultatul este destul de greu de clasificat intr-o singura categorie, e mai degraba o infuzie de stiluri: contemporan, industrial, plus ceva note rustice si traditionale.

Fiind vorba de amenajarea unei mansarde intr-o casa veche, arhitectii au decis sa includa in proiectul de design barnele de lemn ce fac parte din structura casei – mai degraba decat sa le ascunda sau sa le camufleze, preferand sa le redea stralucirea si gloria initiale. De acelasi tratament au avut parte si cativa pereti din caramida, pe care arhitectii i-au lasat dezgoliti, in toata frumusetea lor bruta. Peste aceste doua elemente-semnatura care definesc amenajarea – barnele din lemn si peretii din caramida expusa – au venit apoi celelalte maruntisuri care intregesc tabloul. Micul semineu electric din fonta, masuta de cafea din paleti de lemn, corpurile de iluminat cu aer retro, canapeaua modulara cu design rectangular si culoare neutra sunt doar doar cateva din piesele atat de diferite intre ele si care dau viata acestei mansarde.

Si totusi, pana aici, nimic spectaculos. Partea de supriza vine abia cand ajungi in dormitor. Dar pana acolo, sa luam la puricat restul casei.

Barnele de lemn si-au dovedit o utilitate jucausa: dintr-o plasa si niste franghie bine ancorata obtii un hamac improvizat de toata frumusetea. Ca sa nu mai vorbim ca, din punct de vedere estetic, interventia e producatoare de exclamatii de admiratie binemeritate.

Amenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemn Bucataria, sau mai degraba chicineta: Amenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemnAmenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemn Masuta de cafea din paleti, iar in fundal, micul semineu din fonta – o achizitie potrivita printre barnele din lemn si caramida aparenta: Amenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemn Intre spatiile delimitate de barne si-au gasit loc coltisoare cu diverse functiuni: un birou, un loc de relaxare cu fotoliu comod si bancheta, alt loc de socializare, cu pufuri si masuta de cafea, iar in ultimul „patrat”, locul de luat masa. Amenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemn Amenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemn Amenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemn

Baia a fost amenjata in stil minimalist si in culori neutre: Amenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemn Si, in sfarsit, supriza si vedeta amenajarii: cada de baie ovala asezata pe un piedestal intr-un colt bine marcat vizual al dormitorului: Amenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemnCorpul de iluminat neobisnuit se potriveste perfect in peisaj: Amenajarea unei mansarde cu caramida expusa si grinzi de lemn foto