In cazul de fata, modernizarea casei a presupus modificarea structurii cladirii astfel incat fatadele sa fie aduse la zi, dar nu numai atat. Odata cu fatadele, si interioarele puteau beneficia de un lifting – de o transformare care sa schimbe aerul casei. Pe de alta parte, fiind vorba de o constructie veche, cu ceva istorie in spate, era natural ca anumite elemente de design sa fie pastrate, poate modificate doar in mica masura sau adaptate la viziunea contemporan.

Asa s-a ajuns la prezenta solutie, care a presupus intercalarea unui atrium in structura acoperisului si crearea unor ochiuri de sticla generoase pe intinderea fatadelor.

Detaliu la acoperisul de sticla. Suprafata vitrata strabate pe lungime casa: 

Modernizarea casei

Fatada principala e punctata de ferestre mari, cu rame de aluminiu – contrastul intre arhitectura traditionala si detaliile contemporane e evident. 

Modernizarea casei

Spatiile interioare comunica eficient si fluid cu cele exterioare: 

Modernizarea casei

In mare, fatadele si-au pastrat stilul arhitectural. Modificarile actuale au fost mai degraba calitative decat cantitative; s-a urmarit nu transformarea cladirii in ceva cu totul nou, ci aducerea acesteia la standarde contemporane – atat din punct de vedere al designului, precum si din punct de vedere al confortului.

Modernizarea casei

Modernizarea casei

Interioarele sunt luminate natural gratie atriumului adaugat ulterior. Acesta schimba radical nu numai exterioarele, ci si interioarele: 

Modernizarea casei

 Acoperisul de sticla pare a se continua cu peretele  din acelasi material: 

Modernizarea casei

O mica terasa pe acoperis: 

Modernizarea casei

Modernizarea casei

Sticla aduce nota de contemporan acestei constructii vechi: 

Modernizarea casei

Livingul poate fi prelungit la exterior prin deschiderea la 90 de grade a usilor care separa cele doua spatii. Sistemul a fost gandit in asa fel incat peretele de sticla sa fie compus din mai multe usi. Odata deschise toate, intre living si gradina nu se mai interpun decat ramele de aluminiu ale cadrelor: 

Modernizarea casei

foto