O casa pe teren inclinat au proiectat arhitectii de la Pedrozzi & Diaz Saravia in Lugano, Elvetia. Partial adapostita de un perete al dealului, constructia se detaseaza elegant pe intinderea verde si se infatiseaza in toata splendoarea sa, sprijinita de doua coloane masive de beton ce fac parte integranta din locuinta.

Locuinta a fost gandita ca un singur nivel culcat la orizontala si urmand curbele terenului gratie celor doi piloni de sustinere de care am amintit mai sus. Spatiul creat prin suspendarea locuintei intre masa de pamant si elementele de sustinere creeaza loc suplimentar sub primul nivel, care e astfel folosit ca o curte interioara. Tot de aici exista acces spre interiorul casei, cu scara exterioara pozitionata la mijloc, intr-un spatiu lasat gol pentru ca lumina sa patrunda din plin in incaperile asezate pe cele patru laturi imprejmuitoare.

Casa pe teren inclinat Casa pe teren inclinat Casa pe teren inclinat

Cele doua turnuri din beton care sustin cladirea sunt perfect functionale si adapostesc camerele cu functiuni tehnice. Gratie inaltimii obtinute prin suspendarea constructiei, de la fiecare camera se pot zari imprejurimile – de altfel, rezultatul astfel obtinut a fost exploatat la maxim prin asezarea incaperilor pe fiecare din cele patru laturi ale cladirii.

Cat despre finisaje, arhitectii au lasat lucrurile simple: beton aparent cat cuprinde, cu doar cateva insertii din ceramica pentru imbracarea peretilor la exterior.

Casa pe teren inclinat Casa pe teren inclinat

Casa pe teren inclinat Casa pe teren inclinat Casa pe teren inclinat

foto