Cu aceasta ocazie, ne amintim un lucru de bun-simt: ca mai simplu inseamna, de multe ori, mai frumos. Exemplul in cauza vine de la David Kohn Architects: e vorba de o casa construita partial pe ruinele unui fost hambar. De fapt, o completare a structurii existente – cat a mai ramas din ea – folosind elemente  de arhitectura contemporana plasate cu bun simt si bun gust.

In linii mari si pe foarte scurt spus, s-a urmarit pastrarea acelei simplitati arhaice (de la tara?) dupa care ne dam in vant, prinsi in aglomeratia si busculada orasului. S-a urmarit si s-a si reusit asta.

Structura veche e vizibila pe ici, pe colo, daca ne luam dupa urmele din ziduri. Insa ruinele au fost readuse de-a binelea la viata prin explozia de texturi si forme care celebreaza parca inceputul unei noi etape de evolutie pentru batranul hambar.

A se observa cu atentie simplitatea absolut cuceritoare cu care au fost amenajate incaperile – dovada, o data in plus – ca adesea simplitatea e cea mai scurta cale catre perfectiune.

 amenajare interior renovare arhitectura contemporana detalii interior renovat interior renovare interior renovare hambar renovare

foto