Atunci cand s-a decis construirea acestei case, unul din prerogativele importante de care a trebuit sa se tina cont a fost urmatorul: arhitectura sa nu produca o modificare prea brutala in cadrul natural. Pe cat posibil, constructia trebuia se integreze in peisajul din jur si, de asemenea, sa integreze cat mai multe elemente naturale in structura sa.

Arhitectura

Arhitectura

Arhitectura

Terenul a fost pastrat, in mare parte, nemodificat, cu maslini si cactusi aparand din loc in loc. Acest lucru a ajutat la pastrarea integritatii terenului, dar pentru ca spatiul construit sa apara cat mai natural in peisaj, s-a tinut cont si de cromatica si mai ales de forma constructiei.

Fatadele din piatra naturala provenind din zona si finisate cu var alb  creeaza un contrast placut cu imprejurimile. Au fost ocolite cu buna stiinta culorile tari sau contrastele fortate, tocmai pentru a pastra linia de simplitate si naturalete.

Arhitectura

Cat despre forma, s-a ales dispunerea constructiei pe un singur nivel. Privita de sus, casa apare ca un volum in alt volum: unul in centru, impartit pe camere, iar altul mai mare spre exterior, delimitat de un brau de piatra. Poate prea multa piatra, daca ne gandim ca intentia creatorilor acestei case a fost de a crea o constructie care sa nu produca o rupere prea mare de natura.

Pe de alta parte, decizia de a inconjura casa de un zid de piatra a fost dictata si de traditie. In zona se obisnuieste delimitarea constructiilor cu un brau asemenea celui folosit la aceasta constructie, asa ca alegerea a fost influentata si de acest aspect.

Interioarele sunt si ele construite avand in minte relatia cu imprejurimile. Ferestrele largi ofera perspective ample in afara si aduc inauntru lumina naturala din belsug:

Arhitectura

Arhitectura

Pentru decorarea camerelor s-au folosit de asemenea materiale naturale din zona – piatra, gresie, var -, respectand lina de simplitate si aplecarea spre traditie vizibile la constructia exterioarelor:

Arhitectura

Arhitectura

Arhitectura

foto