Designerii Bjorn Meier si Till Grosch au creat aceste spatii de lucru modulare, reunite sub sigla Docks Furniture System. Acestea reflecta viziunea creatorilor sai vizavi de spatiile de lucru contemporane: fluide, cu o incarcatura personala puternica. Spatiul de lucru e spatiul in care traiesti – cam asta este, pe scurt, ideea din spatele Docks Furniture System.

Au rezulat aceste piese de mobilier usor de configurat, care se potrivesc in scenarii din cele mai diverse. Sunt confortabile in primul rand – si acest lucru subliniaza cel mai bine relatia cu munca a omului modern: o activitate vitala, ce se integreaza atat de bine traiului de zi cu zi, incat se estompeaza granitele dintre spatiul personal si spatiul de lucru.

Spatii de lucru modulareSpatii de lucru modulareSpatii de lucru modulare Asadar, spatiul de lucru ca habitat – loc in care nu numai muncesti, ci in primul rand traiesti. De altfel, tendinta spre spatii deschise, descentralizate, este o paradigma ce se impune pe multe nivele in lumea noastra muncitoare si contemporana. „Credem ca designul nostru impaca doua tendinte opuse in lumea moderna: pe de o parte, nevoia permanenta de a schimba informatii si de a fi in continua comunicare, iar pe de alta parte, nevoia pentru un spatiu intim, de relaxare si concentrare.”

Ca structura, mobilierul foloseste drept forma de baza banca. Acesteia i se pot atasa panouri laterale, mese si suporturi pentru diverse obiecte. Structura evolueaza astfel de la simplu la complex folosind un minim de materiale si de timp de executie.

Ce rezulta sunt aceste mici „insule intre birouri”, formate din piese care pot fi cofigurate intr-un numar extrem de mare de combinatii.

Spatii de lucru modulare Spatii de lucru modulare Spatii de lucru modulare Spatii de lucru modulare Spatii de lucru modulare Spatii de lucru modulare Spatii de lucru modulare Spatii de lucru modulare

foto