Biroul de arhitectura Oppenheim a avut sarcina de a remodela o veche cabana din munti, construita cu mai bine de 30 de ani in urma si ramasa de atunci cumva in urma timpului prezent. Ce-i drept, versiunea originala a cladirii a fost pastrata in mare parte, iar procesul de renovare s-a contentrat pe aducerea constructiei la contemporaneitate din punct de vedere tehnic.

Estetic, arhitectii au respectat detaliile si linia de design originale, astfel incat intre noua si vechea versiune, diferentele sunt mai degraba de ordin calitativ.

Asa arata cabana inainte de renovare:

Arhitectura

…si dupa:

Arhitectura

Unul din principiile folosite la constructia acestei cabane a fost respectat si in timpul procesului de reconditionare: respectul pentru natura si impactul minim asupra mediului. Daca la ridicarea sa au fost folosite materiale din zona, la renovare s-au utilizat materiale reconditionate: lemn, piatra, otel.

Acest lucru a dus, pe de o parte, la respectarea principiului de care vorbeam, iar pe de alta parte s-a dovedit o metoda extrem de practica de a reduce din costurile de constructie.

Arhitectura

Arhitectura

Arhitectura

Vorbind de aducerea constructiei in secolul XXI – in acest sens, cabana a fost dotata cu tehnologii noi, printre care: panouri solare si ferestre inteligente care reduc pierderile de caldura, un strat izolator care eficientizeaza circulatia aerului de la interior la exterior si invers, un sistem de incalzire a apei care nu foloseste alte resurse decat energia ecologica.

Arhitectura

Arhitectura

Arhitectura

Arhitectura

Spre deosebire de exterioare, interioarele au fost remodelate aproape in intregime. S-a renuntat complet la stilul de decoratiune bogat in detalii, aglomerat al anilor ’80, si a fost adoptat unul mai potrivit cladirii, in contextul actual.

Arhitectura

Cabana

Cabana

In zonele din casa cu pereti vitrati au fost create mici spatii de belvedere de unde pot fi admirate in voie privelistile – cu alte cuvinte, privirile sunt orientate spre exterior, abordare tipic contemporna. De altfe, acesta este si motivul pentru care decoratiunile sunt simple si mai degraba minimaliste: pentru a fixa atentia asupra naturii inconjuratoare si pentru a face mai fluida trecerea de la exterior la interior si invers.

Cabana

Cabana

Cabana

foto