O casa moderna confortabila nu e greu de construit. Dar daca latura practica se impleteste in mod fericit cu esteticul, cu atat mai bine.

Constructia de care vorbim reuneste aceste doua deziderate: arata exceptional si din afara, si dinauntru, este confortabila, si acestea fara a ingloba in structura elemente complicate de arhitectura, ornamente sau artificii de constructie.

Fatadele sunt aparent simple, construite din linii drepte care se suprapun si se intretaie, formand suprafete plane armonioase. Pentru construirea acestora s-au folosit trei tipuri de materiale: beton, sticla si lemn.

Casa moderna
Casa moderna

Primul nivel e ocupat de zonele sociale: livingul, spatiul de luat masa, bucataria. La acestea s-ar putea adauga zona de terasa, care pare sa se continue la interior gratie suprafetelor vitrate. Terasa se continua cu o piscina de dimensiuni medii, perfect proportionata pentru a se potrivit cu restul casei.

Casa moderna
Casa moderna
Casa moderna

Cel de-al doilea nivel e ocupat de dormitoare, motiv pentru care e protejat de privirile din exterior printr-o perdea de lemn lamelat. Solutia s-a impus atat din ratiuni estetice, cat mai ales din ratiuni practice: lemnul formeaza o suprafata izolatoare care serveste drept stor si „aparat de aer conditionat” in acelasi timp.

Elementul de surpriza la interior e scara spiralata care uneste cele doua niveluri si face legatura spre curtea interioara si spre terasa:

Casa moderna
Casa moderna

O alta scara, mai putin spectaculoasa, e folosita pentru a face legatura intre dormitoarele de la primul etaj si zonele de living si bucatarie de la parter. Asadar, un element pur functional si altul mai mult estetic, insa ambele folosite pentru a crea culoare separate de comunicare in interiorul aceleiasi case.

Casa moderna
Casa moderna
Casa moderna
Casa moderna

De ce ne-a placut atat de mult aceasta casa? Pentru simplitatea ei sofisticata, pentru fatadele „curate” si clare; pentru ca, desi e construita din linii reci si folosind din plin betonul – un alt element de constructie rece – emana caldura si invita parca la relaxare. 🙂

Casa moderna
Arhitectura moderna
Arhitectura moderna