Exemplu reusit de arhitectura urbana moderna, Casa Pricila din Buenos Aires, Argentina, este creatia studioului de arhitectura Martin Gomez si a fost finalizata in 2010.

Complet ascunsa privirilor din exterior, Casa Pricila a fost gandita ca un refugiu urban, destul de abrupt delimitata de lumea din afara prin elemente masive din beton. Este construita pe 1000 m patrati, dispusa pe 3 niveluri, iar dintre materialele de constructie folosite mentionam: lemnul Lapacho –  un lemn nobil (pentru ca resedinta se afla, totusi, intr-un cartier rezidential de lux), marmura si sticla. Nu lipsesc insa materiale ca beton, otel si lemn, iar ca element de arhitectura recurent a fost inclus cercul – vizibil la scari, la tavane, dar si ca element de design interior.

Tavanele inalte de 3 m si curtea interioara cu piscina completeaza nota de exclusivism. In plus, in zona in care a fost construita, Casa Pricila face nota discordanta cu celelalte imobile, lucru care ii accentueaza elementul de noutate si de contemporaneitate. Ce-i drept, acesta nu e un lucru esential de care arhitectul trebuie sa tina cont la proiectarea cladirii, insa cu siguranta este unul din acele elemente care pot face diferenta dintre o constructie remarcabila si una care pur si simplu nu se potriveste in peisaj.

In cazul de fata, Casa Pricila a venit la fix si intr-o zona a Bueno Aires-ului care trece in prezent prin transformari radicale de la o zi la alta.

arhitectura urbana moderna

arhitectura urbana moderna

arhitectura urbana moderna


arhitectura urbana moderna

arhitectura contemporana

foto