Exemplu perfect de arhitectura contemporana inteligenta, casa Flex e construita avand in minte cateva concepte cheie potrivite perfect vremurilor in care traim: flexibilitate, sustenabilitate, simplitate.

Casa – din prefabricate – a fost ridicata in China, insa folosind principii de design si constructie specifice caselor nordice. Asa cum am precizat si mai sus, flexibilitatea a fost pusa pe primul loc atunci cand a fost proiectata aceasta locuinta. Flexibilitate a materialelor, a designului, a functiunilor, ceea ce transforma spatiul fix al cladirii intr-unul usor de locuit, primitor, eficient.

Arhitectura Arhitectura

Un accent deosebit a fost pus pe alegerea unor materiale care: sa fie economice; sa reziste bine in timp; sa fie usor de intretinut; sa fie reciclabile/ reciclate ori recuperate; sa fie prietenoase cu mediul. Ca forma de constructie, modulele s-au dovedit cea mai buna alegere. Casa modulara e usor de asamblat, nu necesita un timp de constrctie prea mare, poate fi refacuta cu efort redus in caz de cutremur, de exemplu.

La interior, casa e organizata in jurul unui spatiu deschis de dimensiuni mari, din care se desprind bucataria si camera de zi, ambele comunicand liber una cu cealalta si cu restul incaperilor.

Legaturile intre camere sunt fluide, iar spatiile rezultate sunt luminoase, prietenoase si calde. Dar pentru ca vorbeam de flexibilitate, poate cea mai importanta caracteristica a spatiului intern al casei este chiar versatilitatea lui.

Arhitectura Arhitectura Arhitectura Arhitectura

Fiecare camera poate fi adaptata, daca necesitatile o cer, la noi functiuni ori la functiuni extinse. Prin simpla adaugare a unui corp de mobilier independent, bucataria poate fi marita si  creat astfel un spatiu de lucru suplimentar. O solutie eficienta de impartire a spatiilor e la dormitoare. Asezate la etaj, acestea sunt adapostite in containere masurand fiecare 15 mp. Dupa nevoile de moment ale familiei, spatiul poate deveni camera pentru un copil, birou de lucru, dormitor de oaspeti.

Arhitectura Arhitectura santier

foto