Milan Design Week 2013 se tine anul asta intre 9 si 14 aprilie. Este cel mai mare targ de mobila din lume, asa ca merita toata atentia. Se tine la Milano, in fiecare an in preajma lunii aprilie si, ca sa scurtam povestea, se spune despre el ca ar da ora exacta in materie de design.

Tocmai din acest motiv am ales sa vorbim aici despre cateva exponate (din cele cateva mii!) care vor decora saloanele de la Milan Design Week 2013. Am ales, mai mult sau mai putin intamplator, scaune si mese de la diversi producatori din intreaga lume – cu renume sau fara, important e ca fiecare exponat prezentat aici are ceva de spus in design.

In general, domina liniile simple, detaliile minimaliste, dar executate la perfectiune, materialele usor de modelat, nu intotdeauna prietenoase cu mediul, insa exista o tendinta si in aceasta directie.

De altfel, in ultimii ani, la Milan Design Week exista deja traditia amenajarii standurilor eco, unde producatorii expun tot ce tine de domeniu si aduce contributii la conservarea mediului. Acestea fiind zise, asteptam cu nerabdare saptamana designului de la Milano. Sa ne delectam cu o parte din viitoarele exponate, asadar!

De la Tulipani, masa + scaun in culori tipatoare, detalii minimaliste:

Milan Design Week 2013

 

Alki –  lemn natur nelacuit in combinatie cu fetru:

Milan Design Week 2013

Alma Design vine cu o noua colectie, Jo, ce aduce la lumina scaune in culori puternice si o abordare de asemenea minimalista a mobilierului: imbinari la minim, exploatarea inteligenta a supletei materialelor:

 
Milan Design Week 2013
 

 

Andreu World se intoarce in timp, cam in perioada postbelica, atunci cand scaunele din placaj aduceau o noua perspectiva in lumea designului de interior. Si la propriu, si la figurat. In alta ordine de idei, obiectul de mai jos are toate sansele sa obtina multe laude la expozitie.

Milan Design Week 2013

Arper si colectia Saya:

 Milan Design Week 2013

Barcelona Design:

Milan Design Week 2013

Belly si masa din colectia Odesi:

 Milan Design Week 2013

Classicon si mobilierul Muncih, in diverse variante:

Milan Design Week 2013 Milan Design Week 2013

Luc:

Milan Design Week 2013

Maverich:

Milan Design Week 2013

PP Mobler:

Milan Design Week 2013

foto