DESIGN INTERIOR

 

Living cu bucatarie deschisa si loc de luat masa

Categorie: DESIGN INTERIOR

DESPRE

DESCRIEREA PROIECTULUI:

Living cu bucatarie deschisa si loc de luat masa – 40 mp.

Viitorii locatari: o familie tanara compusa din doi adulti (deocamdata).

DEZIDERATE:

Pentru acest spatiu, care masoara cat o garsoniera, trebuie gasita in primul rand o solutie de compartimentare eficienta. In al doilea rand, trebuie gasita formula estetica potrivita spatiului si locatarilor ei.

Functiuni: hol de intrare, living, loc de luat masa, bucatarie.

SOLUTII:

Am preferat sa nu incarcam spatiul cu pereti sau despartitoare, preferand in schimb sa impartim vizual camera in zone distincte. In acest fel, am accentuat senzatia de deschidere si aerul contemporan al apartamentului.

Asa cum ne-am propus initial, am obtinut cele 4 functiuni: bucatarie, loc de luat masa, living si hol, care incap toate pe cei 40 de metri patrati avuti la dispozitie.

Holul de la intrare e semnalizat prin cele trei reflectoare indreptate spre usa si e separat de restul spatiului doar partial, prin interpunerea unui brau din rigips. Acesta directioneaza in acelasi timp circulatia spre zona de trecere dintre living, locul de luat masa si bucatarie.

Livingul propriu-zis e compus dintr-o canapea, masuta de cafea si o biblioteca. Decorul e simplu si eficient, organizat in asa fel incat sa nu incarce inutil spatiul. Aici domina culorile calde, iar cuvantul de ordine e: relaxare.

Din living ajungem in locul de luat masa – aici avem un alt ritm, mai alert, mai potrivit functiunii. Am marcat trecerea de la un spatiu la altul prin paleta de culori. Apar tonuri vii de rosu si galben, insa am pastrat si ceva din calmul livingului, pentru ca am dorit sa coordonam cromatic cele doua zone.

In sfarsit, bucataria deschisa comunica de asemenea cu restul camerei, atat din punct de vedere functional, cat si vizual.