PORTOFOLIU

 

Design interior scandinav, varianta KiwiStudio

Categorie: DESIGN INTERIOR

DESPRE

Doamnelor si domnilor, avem placerea sa va prezentam o mostra de design interior scandinav, in varianta proprie KiwiStudio!

E vorba de o casa cu un etaj aflata in preajma Bucurestiului. Proiectul nu a pornit de la zero, fiind vorba de o reamenajare, asadar am avut cateva elemente preexistente pe care am fost nevoiti sa le adaptam in design.

Unul dintre ele a fost podeaua, asupra careia proprietarii au hotarat sa nu mai intervina; peretele acoperit cu piatra de la intrare a trecut de asemenea in lista cu elemente care vor fi pastrate intacte, la fel si scara interioara, al carei design oricum ne-a placut si l-am fi pastrat.

Primul pas a fost sa desfiintam peretele care despartea bucataria de restul casei. Am facut acest lucru pentru a castiga spatiu, dar si ca sa aducem mai multa lumina in holul ingust si intunecos. Nu in ultimul rand, am vrut sa aducem bucataria in zona socialului, si asa a aparut bancheta care invita la leneveala in fata unei cesti aburinde de ceai.

In materie de culori, am ales albul, pe care am suprapus cateva pete de culoare: galben, o nuanta lemnoasa, albastrul domol al faiantei. Frigiderul si etajera industriala dinamizeaza putin lucrurile si aduc sarea si piperul atat de necesare in orice bucatarie.

In living, spatiul generos e impartit in doua zone: una de relaxare, semnalata prin coltul de citit, cu fotoliu si biblioteca; cealalta, de socializare. Aici se afla si vedeta incontestabila a amenajarii: semineul galben din fonta.