DESIGN INTERIOR

 

Design interior pentru o camera de fetite

Categorie: DESIGN INTERIOR

DESPRE

DESCRIEREA PROIECTULUI:

Doua camere de aproximativ 14 metri patrati care vor functiona ca un singur spatiu pentru doua fetite.

DEZIDERATE:

Solutia de design interior pentru o camera de fetite tine cont de cateva elemente cheie. Astfel, cele doua camere trebuie regandite pentru a forma un singur dormitor pentru doua fetite. Camera rezultata va trebui sa ofere spatiu de joaca, de studiu, de dormit, plus zone de depozitare.

Fetele sunt pasionate de teatru, muzica, dans – detaliu de care am tinut cont atunci cand am proiectat camera.

SOLUTII:

Am impartit camera in doua zone: studiu/somn si joaca.

In camera fetelor se intra prin zona de joaca, astfel incat spatiul de odihna sa fie ferit de intrare, dar si pentru ca biroul sa fie asezat in cea mai bine luminata zona (cu lumina venind din stanga).

Zona de joaca aduce in prim-plan o scena in miniatura pe care sa se poata desfasura cele doua mici artiste.

Scena e orientata spre adancimea camerei, astfel incat in timpul spectacolelor, privitorii sa nu incurce circulatiile dintre cele doua spatii (joaca si odihna) si sa lase liber culoarul de intrare in camera. Am ales sa punem scena pe colt din motive de utilizare optima a spatiului, dar si pentru ca in acest fel se pastreaza unitatea camerei.

Exista si o oglinda tematica pe unul din pereti, astfel incat decorul artistic sa fie complet. Corpurile de iluminat – reflectoare pe sina – pot fi directionate spre scena, dar concomitent si spre alte zone ale camerei.

In castel am facut loc pentru tv, consola + accesorii (telecomenzi, receiver si alte asemenea). In rest, spatii de depozitare si rafturi care pot fi umplute cu jucarii, carti etc.

Zona de dormit/ studiu 

Cele doua paturi au fost asezate intr-un singur ansamblu, cu observatia ca unul din ele (cel de jos) poate fi inchis ca un sertar atunci cand nu e folosit.

Ansamblul de pat are inclusiv spatii de depozitare (tot ce e cu verde) si o noptiera la capatul dinspre perete care, de fapt, se continua direct din cadrul de pat. Noptiera poate fi folosita si ca lada de depozitare.

Biroul vine in continuarea patului si e gandit pentru o singura persoana. Pe peretele opus am asezat o mini-biblioteca in care sa-si gaseasca loc manuale, carti, caiete si celelalte necesare scolii. Spatiile goale alterneaza cu cele inchise, din dorinta de a crea si zone ferite vederii – mici compartimente secrete, in care fetitele sa-si tina jurnalele ori alte obiecte ce nu trebuie vazute de oricine.

Culorile le-am ales in nuante calde, cu combinatii mai dinamice in camera de joaca.