DESIGN INTERIOR

 

Design interior pentru living cu bucatarie deschisa

Categorie: DESIGN INTERIOR

DESPRE

DESCRIEREA PROIECTULUI:

Un living de 20 metri patrati si o bucatarie de 10 metri patrati. Locuinta se afla intr-un ansamblu rezidential nou construit din Capitala.

DEZIDERATE:

Proiectul de design interior pentru living cu bucatarie deschisa a presupus in primul rand separarea spatiului in zone distincte: camera de zi, loc de luat masa, loc de gatit.

In al doilea rand,  la momentul preluarii proiectului de catre noi, camera era deja amenajata cu parchet, gresie, faianta, tamplarie. Formula de prezentare a proiectului de design interior va tine cont de aceste detalii deja fixate.

In rest, provocarile deja obisnuite: spatiul trebuie amenajat astfel incat sa dea impresia de unitate din punct de vedere vizual; sa se potriveasca personalitatii locatarilor sai – o familie tanara; sa raspunda nevoilor acestora de ordin practic si estetic.

SOLUTII:

Desi initial proprietarii au luat in calcul izolarea bucatariei de restul spatiului printr-un perete mobil din sticla, dupa masuratori am eliminat complet aceasta posibilitate, data fiind limitarea impusa de dimensiunea redusa a bucatariei (10 metri patrati). Am ales in schimb sa cream o bucatarie care se deschide spre living, cu o insula ce delimiteaza spatiile – o rezolvare practica si actuala a lipsei de spatiu.

Zona intermediara astfel creata de insula poate fi folosita ca loc de luat masa – solutie in egala masura eficienta, pentru ca nu se iroseste inutil din sptatiul si asa restrans, dar si estetica.

Pentru bucataria propriu-zisa, am ales sa ne limitam la o schema cromatica simpla, cu alb in partea superioara, astfel incat braul bicolor de faianta deja existent sa iasa in evidenta, dar fara a incarca prea mult zona, vizual vorbind.

Pe masura ce intram in camera de zi, se inmultesc si culorile. Livingul e vesel, vibrant si dinamic gratie combinatiilor de culori puternice. Am vrut sa cream un spatiu care sa denote optimism si relaxare, unde tinerii locatari sa se simta in largul lor, nestanjeniti de prea multa mobila. De altfel, am accentuat aceasta atitudine de dinamism atunci cand am proiectat piesele de mobilier, evitand sa folosim piese masive, care ar fi modificat destul de mult personalitatea camerei.